Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malmö FF vs. Örebro SK; smartness och rörlighet

Israelsson

Den allsvenska upplösningen är här. Segraren ska koras och inom en väldigt snar framtid vet vi vem som får lyfta åtråvärda ”Lennart” mot novemberskyn.

Dramaturgin är där, som sig bör, och då tänker jag främst på AIK-Larssons 1-1-frispark på övertid mot Malmö FF för några dagar sedan. Känslor och stök; som brukligt när saker och ting ställs på sin spets.

Guldjagande AIK städade starkt av Östersund på bortaplan under gårdagskvällen; trots ett Adu-rött kort efter ett par minuter. Soliditet.

Jag fanns på plats på en annan allsvensk arena, nästan exakt 1165 km ifrån Jämtkraft Arena; denna arena heter numera bara Stadion (eller?), och där bevittnade jag europaplatsjagande Malmö FF mot Örebro SK. Ett ÖSK som inte såg ut att vara på jakt efter någonting alls egentligen.

Annons

Avstängde coach Rösler ändrade om rejält i startelvan och sällan har allsvenskan skådat en sådan stark avbytarbänk: Rosenberg, Traustason, Rieks, Lewicki

Tillbaka i startelvan var råämnet Strandberg som bildade ett sylvasst anfallspar tillsammans med Antonsson. I övrigt gick laget och dess utgångspositioner att känna igen både offensivt och defensivt (sedan tysken tog över spakarna):

Utg pos off

Utg. pos deff 1

Främst under den första halvleken kunde vi se ett MFF-forwardspar som var spelsugna, och som internt samarbetade på ett föredömligt sätt.

Antonssons smartness och rörlighet utan boll är vacker att skåda, och han öppnar upp attraktiva ytor både för sig själv och Strandberg, men även för övriga medspelare.

1-0-målet efter knappa fem minuter är frukten av en finurlig och löpvillig Antonsson:

10

10..

10....

Och sådana här sekvenser gick att skönja under hela matchen; där Antonsson och Strandberg har koll på varandra och ”växeldrar” mot en backlinje som radarparet gav en mödosam afton.

Annons

FW samarbete 1FW samarbete 2

Ombytta roller vid 2-0-målet som Strandberg – med akrobatik – står för:

Mål 2-0Mål 2-0 2Mål 2-0 3

Nedan kommer ytterligare ett exempel på en Antonsson-aktion när han skapar tid och yta för sig själv, och samtidigt lurar bort sin bevakare:

ANtonsson smart 1Antonsson smart 2Antonsson smart 3

Avslutningsvis tittar vi på matchens fjärde och sista mål där Antonsson visar upp spelförståelse och teknik genom att assistera Larsson:

4-04-0 24-0 3

Det var klasskillnad under gårdagens kamp i Hexenkesseln, mycket på grund av forwardsparet Antonsson och Strandberg, men givetvis också för att det dryper av kvalité i MFF-laget; trots den kraftiga rotationen.

Vi får väl se om Rosenbergs ord om att sluta efter säsongen är ristat i sten eller inte; oavsett vad har Malmö FF en prima anfallsbesättning som besitter en oerhört stor potential utifrån flera parametrar.

Två omgångar återstår av vår älskade nationella liga där AIK känns orubbliga med fyra poäng till godo på ett IFK Norrköping  – som även de – står för en strong säsong.

Annons

(Jag måste bara nämna Strandbergs bicicleta; wow, vilket mål det kunde blivit!)

Publicerad 2018-11-02 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto