POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

IFK Göteborg vs. BK Häcken; och ett tydligt offensivt arbetssätt

IFK Göteborg har gått från klarhet till klarhet under säsongen. Ett lag som få trodde på inför ligastart men som överraskat – och vuxit fram – till ett relativt komplett lag som är bra i många skeden av spelet.

De har visat upp ett starkt försvarsspel inkluderat ett återerövringsspel av hög klass samtidigt som det – i offensiven – sprudlat; såväl på kollektiv som individuell nivå.

Inför hemmakampen mot BK Häcken hade Blåvitt samlat ihop lika många poäng som sin antagonist – 45 stycken – vilket betydde delad sjätteplats för de bägge lagen.

Säkerligen en plats Göteborg varit nöjda med inför säsongen, och en placering Häcken varit mindre nöjda med.

Hur som helst. Häcken har länge varit kända för sin offensiva fotboll där de gör mål på många olika sätt. Göteborg, å sin sida, har famlat och letat sig fram till ett arbetssätt som ska fungera i offensiv riktning.

Arbetet initierades förra säsongen genom Asbaghi; och det under året utvecklats rejält. Säkerligen har assistent-Sibila varit starkt bidragande här också.

Personligen tycker jag Göteborg är bland det bästa i serien på att spela sig ur en press och därifrån attackera en motståndare i obalans.

Blåvitt är mycket skickliga på att byta korridor snabbt när de vunnit bollen. Och då är det inte genom längre bollar, utan snarare genom kortare – snabba kombinationer – följt av en diagonal boll längs marken ut mot motsatt inre/yttre korridor. Och därifrån finns det möjlighet att attackera med både ytterback och yttermittfältare och hitta numerärer.

Under främst den första halvleken såg vi detta arbetssätt åtskilliga gånger; vilket ställde till det ordentligt för Häcken.

Sekvens 1:

2 IFK 12 IFK 22 IFK 32 IFK 4

Sekvens 2:

Skärmbild 1skärmbild 2skärmbild 3skärmbild 4Skärmbild 5

Sekvens 3:

3.1 IFK3.12 IFK3 IFK 23 IFK 33 IFK 53 IFK 6

Sekvens 4 (vilket drömmål det kunde blivit!):

4.1 IFK4 IFK 14 IFK 34 IFK 44 IFK 54 IFK 64 IFK 7

I dagens mållösa kamp byggde IFK upp många sådana anfall men där den så viktiga slutprodukten saknades.

Men vi har sett IFK Göteborg göra en hel del mål genom detta (tydliga) offensiva arbetssätt och det är ingen slump; går man ner på Kamratgården och tittar på träningarna nöter dem säkerligen detta vecka ut och vecka in.

Publicerad 2019-09-29 kl 20:49
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå