Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby IF vs. GIF Sundsvall; och högoktaniga omställningar

Israelsson

För nästan exakt fyra veckor sedan mötte dagens kombattanter varandra uppe i Sundsvall NP3 Arena (analys här: Giffarna vs. Bajen).

I detta möte kom Hammarby undan med blotta förskräckelsen efter ett övertidsmål, som innebar en 2-3-seger, av den numera flyktade anfallaren Kjartanson.

Kravställaren Billborn var allt annat än nöjd efter matchen. Prestationen var svag såväl offensivt som defensivt, menade coachen.

Giffarna å sin sida gjorde en strong insats och visade kvalité i flera skeden av spelet utan att få med sig några poäng.

Nå, hur skulle matchen se ut denna gång?

Matchen var i stora drag väldigt olik den match som spelades för en månad sedan. Idag hade Hammarby bestämt sig, och inför hemmapubliken på Tele2 Arena, spelade man ut hela sitt register och städade av Giffarna med klara 3-0.

Annons

Den kollektiva arbetsinsatsen och löpvilligheten i bägge riktningar var imponerande.

Variationen i anfallsspelet; att gå framåt direkt och hota en motståndare i obalans eller bygga upp ett possession-spel var också till belåtenhet.

Idag spelade Hammarby av hela matchen, och inte bara delar utav den, vilket betydde att första nollan bakåt – sedan 20 maj – var ett faktum.

Klassiskt skönt för en målvakt med tillhörande backlinje att få hålla tätt bakåt.

Det som lyste allra klarast i Hammarbys spel var de offensiva omställningarna; och två av tre mål kommer just på detta arbetssätt.

Högklassiska aktioner av flera spelare i dessa sekvenser – och inte minst från glödheta Tankovic – som löper och löper vilket betalat sig i en hel drös mål och assist under denna säsong.

1-0 (Kacaniklic):

Annons

Kaca 1Kaca 2Kaca 3Kaca 4Kaca 5Kaca 6Kaca 1Kaca 2Kaca 3Kaca 4Kaca 5Kaca 6

2-0 (Tankovic):

Tanko 1Tankovic 2Tanko 3Tanko 4Tanko 5Tanko 6Tanko 7

Dessa omställningar är av högsta klass, och Hammarby hade ytterligare sådana möjligheter som kunde resulterat, och där Tankovic spelade en huvudroll med sin löpvillighet.

Idag var nog Billborn allt annat än missnöjd. Det mesta satt, och då spelar det mindre roll vilken placering i tabellen som motståndaren ligger på. Prestationen var som den skulle.

Hammarby har gett sig själva chansen att haka på i toppstriden; en toppstrid som lär pågå hela vägen in i omgång 30.

För Giffarnas del blir det en lång och ångestfylld höst i jakt på nytt allsvenskt kontrakt. En kontraktsjakt som också den lär pågå in i omgång 30.

För så jämn är allsvenskan.

Publicerad 2019-08-17 19:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto