Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

BRASILIEN

Knäskadan blev hans räddning: "Svårt att tänka"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Infälld: Alejandro Martinuccio.

Fotbollsspelaren Alejandro Martinuccio räddades av en knäskada när alla utom tre av hans lagkamrater i den brasilianska klubben Chapecoense omkom i flygolyckan i Colombia.
- Det är mycket svårt att tänka att jag kunde ha varit där, säger han.

Den argentinske anfallaren Alejandro Martinutchio skrev på för klubben i april men kunde på grund av en knäskada inte spela finalen i Copa Sudamericana i Colombia, dit laget var på väg när olyckan inträffade.

Martinutchio var på plats vid klubbens hemmaarena tillsammans med fotbollsfans för att försöka förstå vad som hänt och sörja de omkomna lagkamraterna.

- Det är mycket svårt att tänka att jag kunde ha varit där, varför jag inte var där, det faktum att jag inte var där. Det är mycket svårt, det är för mycket att tänka på, säger han och kämpar med att hålla tårarna tillbaka.

Överlevande övervakas
Endast sex av passagerarna ombord på planet överlevde och 71 har bekräftats döda. Bland de överlevande finns tre Chapecoense-spelare: Jackson Follmann, Zampier Neto och Alan Ruschel, som nu vårdas på sjukhus för sina skador.

- Dessa patienter har fått kirurgisk behandling och vi kommer att övervaka dem för att se om de har några infektioner och hur deras hjärt-cerebrela kärlsystem återhämtar sig, säger Guillermo Leon, chefsläkare på sjukhuset San Juan de Dios.

Elektriskt haveri
Uppgifter pekar på att det var mycket svåra väderförhållanden när olyckan inträffade, och flygplanet hade enligt myndigheterna tekniska problem kort innan det försvann från radarskärmarna.

- I de slutgiltiga dokumenten från vårt luftfartsverk och Luftfartsverket i Bolivia talas det om ett totalt elektriskt haveri i sista minuten, säger Alfredo Bocanegra, chef för Luftfartsverket i Colombia.

Brasiliens president Michel Temer har utlyst tre dagars landssorg.

Publicerad 2016-11-30 kl 07:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER