Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

BRASILIEN

TV: Radioupptagning från flygolyckan läckt - piloten: ”Vi har bränsleproblem!”

Foto: Scanpix/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Flygplanet som kraschade i Colombia i måndags, som innehöll spelare och ledare från den brasilianska klubben Chapecoense, fick slut på bränsle, enligt en läckt ljudupptagning.
- Vi har bränsleproblem. Jag begär att få landa omedelbart, säger piloten i ljudupptagningen.

Det var i måndags som ett flygplan kraschade utanför Colombias näst största stad Medellin. På planet fanns 77 personer ombord, främst spelare och ledare från den brasilianska klubben Chapecoense som var på väg till finalen i turneringen Copa Sudamericana, när flygplanet kraschade i mycket hårt väder. Alla ombord utom tre dog i kraschen.

Nu har det läckts en ljudupptagning från planet till medier där piloten ber om tillåtelse att få landa omedelbart. På bandupptagningen framgår det att planet hade problem med bränslet.

- Vi har bränsleproblem. Så jag begär att få landa omedelbart. LMI 2933 har drabbats av total utslagning. Elektricitet och bränsle, säger piloten i ljudupptagningen.

- Radarsignalen förlorad. Jag hör er inte! Meddela kurs nu! utbrister flygledaren i ljudupptagningen.

Sent onsdag kväll rapporterade brasilianska tidningen O Globo om att colombianska, civila luftfartsmyndigheter har bekräftat att det inte var någon bensin kvar i flygplanet vid kraschen. 

Samma tidning skriver att flygplanets försening från São Paulo till Bolivia innebar att planet inte kunde mellanlanda i Cobija som planerat för att fyllla på med bensin, eftersom den flygplatsen inte arbetar under natten.

Brasilianska myndigheter undviker för tillfället att peka ut en specifik orsak bakom kraschen, skriver The Guardian. 

Hör ljudupptagningen från TV4-nyheterna i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-01 kl 08:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER