Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverpool kräver utredning efter kaosscenerna - Uefa hänvisar till falska biljetter

Champions League

Liverpool kräver nu en utredning efter de kaotiska scenerna i samband med Champions League-finalen, där tusentals supportrar inte kom in på arenan i tid.
Uefas förklaring? Supportrar med falska biljetter försökte ta sig in.
"Supportrar borde inte behöva uppleva scenerna vi bevittnat i kväll.", skriver Liverpool i ett uttalande.

4:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Olof Lundh på plats i spelaren ovan.

Det var kaosartade scener utanför Stade de France inför Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid under lördagskvällen. Tusentals supportrar, framför allt från Liverpool, kom inte in på arenan i tid och finalen fick skjutas upp i totalt 36 minuter.

Långa köer bildades utanför insläppen till arenan och polisen använde såväl tårgas som pepparsprej mot supportrar. Först meddelade Uefa att matchen skjutits upp på grund av supportrars sena ankomst, vilket fick stark kritik. Sedan hette det att det handlade om säkerhet och nu har Uefa kommit med ett nytt uttalande.

- Uefa säger att det beror på att supportrar med falska biljetter försökte trycka sig in. Deras biljetter funkade inte i ingångarna, som blev stoppade. Därför körde det ihop sig, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i Telia/C Mores sändning och lägger till:

ANNONS

- Det har varit sorgliga scener. Det är ett eko för de flesta som känner till Liverpools historia med Hillsborough där supportrar klämdes till döds och myndigheterna länge skyllde på supportrarna innan de fick upprättelse.

"När antalet människor utanför arenan blev alltfler efter avspark skingrade polisen dem med tårgas och tvingade dem bort från arenan. Uefa känner sympati med de som drabbats av händelserna och kommer undersöka de här händelserna skyndsamt tillsammans med fransk polis, myndigheter och franska fotbollsförbundet.", skriver Uefa vidare i sitt uttalande.

Samtidigt har Liverpool gått ut med ett meddelande där klubben skriver att man är "enormt besviken" över situationen.

"Det här är den största matchen i europeisk fotboll och supportrar borde inte behöva uppleva scenerna vi bevittnat i kväll.", skriver Liverpool, och lägger till att klubben har efterfrågat en utredning för att gå till botten med händelserna.

ANNONS

Åsikterna fortsätter gå isär där Merseysidepolisen skriver att det var "den värsta Europa-matchen jag jobbat med eller upplevt" och att Liverpool-supportrarna uppträdde "exemplariskt under chockerande omständigheter".

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin hävdar dock, enligt AP-journalisten Rob Harris, att tusentals brittiska supportrar - med falska eller inga biljetter alls - tvingade sig förbi entrén och i vissa fall till och med skadade säkerhetspersonal.

Under söndagen skriver den franska tidningen Le Parisien frihetsberövades 68 personer, 39 sattes i förvar och 174 supportrar ska ha blivit lindrigt skadade.

Real Madrid vann finalen med 1-0.

Publicerad 2022-05-29 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto