Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lundh kritisk mot Uefa efter kaosscenerna: "Vem ska straffa dem?"

Champions League

Uefa klarade inte av organisationen när supportrar stoppades från att komma in på Champions League-finalen.
Det anser Olof Lundh, Telia/C Mores reporter på plats utanför Stade de France.
- Vem ska straffa Uefa här?, frågar sig Fotbollskanalens krönikör.

3:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör inslagen med Olof Lundh på plats i spelaren ovan.

3:19
Lundhs kritik mot Uefa efter kaoset: "Har ett moraliskt ansvar"
1:52
Lundh om kaoset utanför arenan: "En tioårig kille som bara stod och grät"

Det var upplagt för en folkfest när Liverpool och Real Madrid skulle mötas i Champions League-finalen, men i stället kantades förberedelserna inför matchen av kaosartade scener utanför finalarenan Stade de France i Paris utkanter.

Olof Lundh, Telia/C Mores reporter på plats och krönikör på Fotbollskanalen, riktade skarp kritik mot Uefa kort inför den 36 minuter uppskjutna avsparken.

- Bilden är att Liverpool-supportrarna är väldigt upprörda. Det var en tioårig kille som bara stod och grät. De visade sina biljetter, men de har inte kommit in. De säger att de har stått här väldigt, väldigt länge och det kan vi vittna om. Det är ett stort säkerhetspådrag, men de (Uefa) har inte klarat organisationen, sa Lundh inför avspark.

ANNONS

- Efter kaoset på Wembley i EM-finalen i somras straffade Uefa England. Vem ska straffa Uefa här? De har uppenbarligen inte fixat detta och kan inte gömma det här.

I halvtidsvilan berättade Lundh att alla Liverpool-supportrar fortfarande inte kommit in på arenan.

- Fortfarande är det oroligt utanför Stade de France och alla Liverpool-supportrar har inte kommit in ännu. Från Uefa-håll sa man att det först berodde på att supportrarna var försenade, sedan pratade man om säkerhetsskäl som lett till det här. Klart är att man stängde en del av ingångarna här. Uefa har skrivit ett avtal här med arrangören här, så man kommer antagligen lägga över skulden på dem, men Uefa har ett moraliskt ansvar. Man får hoppas att Uefa går till botten med vad som gick snett. Det är inte så länge sedan man hade en Europa League-final där Eintracht Frankfurt och Glasgow Rangers klagade på hur supportrarna behandlades. Uefa och andra organisationer tar inte alltid ansvar, men jag hoppas de gör det i det här fallet.

ANNONS

Real Madrid vann finalen med 1-0.

Publicerad 2022-05-28 kl 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto