POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
7v

TV: Janne Andersson efter rysarlottningen: "Föredrog den ena gruppen"

Foto: Uefa.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren.

”Dödens grupp” eller möta Spanien och Polen.
Det var vad som väntade Sverige när allting ställdes på sin spets.
-Jag föredrog den ena, det kan jag säga, säger han till TV4.

Nu är lottningen för nästa års EM klart. Sverige får möta Spanien, Polen och vinnaren i playoff B, antingen Bosnien och Hercegovina, Slovakien, Irland eller Nordirland. Den svenske förbundskaptenen Janne Andersson är relativt tillfreds med lottningen.

- Det känns ganska bra. Tittade man på de andra grupperna och se var vi kunde hamnat så kunde det varit tuffare motstånd, men det hade också kanske kunnat vara lite mindre tufft. Det är så det är och jag tycker det är ganska okej. Framför allt spelar vi öppningsmatchen lite senare in i mästerskapet, så vi får några fler dagar till förberedelser. Det gillar jag, så det är bra, säger han till TV4.

Han fortsätter:

- Det kan inte bli tuffare än att börja med en första match borta mot Spanien i Bilbao, å andra sidan är det ett mästerskap och det ska vara tufft.

Janne Andersson poängterar också att Polen inte är en dussinnation.

- För de som inte följer fotbollen i detalj så kan jag säga att Polen är ett fantastiskt bra lag och en oerhört stark nation numera. De har de varit länge höll jag på att säga. De är väldigt bra, så det är jättetufft. Men det är ett mästerskapsslutspel och då ska det vara tufft.

Däremot vill han inte gå in på något önskemotstånd av Bosnien och Hercegovina, Slovakien, Irland och Nordirland.

- Jag vet inte, det är svårt att spekulera i. Men det kan bli Irland och nu hamnade vi med Irland så då kanske man vill slippa dem för att de har hemmaplan. Vi får se hur det går, jag kan inte påverka det.

Däremot kunde Sverige hamnat i ”Dödens grupp”. När det var Sveriges tur att lottas kunde man antingen hamnat i den gruppen man gjorde eller i ”dödens grupp” med Tyskland och Frankrike.

 - När jag insåg att det var två lotter kvar så föredrog jag den ena, det kan jag väl säga. Sedan vet man inte förrän i efterhand hur bra det är, men det såg tufft ut.

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2019-11-30 kl 19:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå