Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blind djupt berörd av Eriksens situation: "Jag funderade definitivt på att inte spela"

EM 2021 (herr) 2021-06-14 kl 00:18

Nederländernas Daley Blind känner Christian Eriksen och har själv haft hjärtproblem.
Gårdagens händelse på Parken berörde honom djupt.
- Jag funderade definitivt på att inte spela (mot Ukraina), säger Blind enligt Voetbal International.

4:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Nederländerna-Ukraina i spelaren.

Daley Blind spelade tillsammans med Christian Eriksen under flera år i Ajax. Därtill har han själv haft hjärtproblem som gjorde att han tvingades till en operation.

Blind spelade i kväll från start i Nederländernas segermatch mot Ukraina i EM, men berättar efter matchen om hur mycket han berördes av det som hände Christian Eriksen i gårdagens möte med Finland på Parken, då han föll ihop på planen och fick hjärtstillestånd. Eriksen togs till sjukhus med ambulans och hans tillstånd är nu stabilt.

- Det som hände i går påverkade mig jättemycket. Bortsett från det faktum att jag känner Christian som en vän. Situationen för honom är fruktansvärd. Jag har också varit med om en del saker inom det området, så jag behövde komma över en mental spärr för att kunna spela i dag, säger Blind enligt Voetbal International.

ANNONS

Blind berättar att han även övervägde att inte ställa upp i kvällens match mot Ukraina.

- Jag funderade definitivt på att inte spela. Bilderna och det som hände hade stor inverkan på mig och jag sov inte speciellt bra på grund av det. Jag behövde verkligen ta mig över en stor spärr för att spela, säger han.

Blind delar även en uppmaning till allmänheten och media om hur man ska hantera Eriksen.

- Lämna honom i fred. Spekulera inte över vad som ska hända med honom. Ge honom tid och utrymme att återhämta sig. Om det inte hade gått bra hade det satt sig ännu mer i huvudet. Nu uppmuntrade han sina lagkamrater att spela. Det var därför jag själv valde att spela. Det, och att jag inte är i fara enligt läkarna.

Nederländerna vann mötet med Ukraina med 3-2.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto