Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Drabbades själv av hjärtstillestånd - Muamba berörd: "I tårar - och jag känner inte ens killen"

EM 2021 (herr)

Fabrice Muamba har själv råkat ut för hjärtproblem på fotbollsplanen.
Den tidigare Bolton-spelaren berördes djupt av situationen som uppstod kring Christian Eriksen mot Finland.
"Jag var bokstavligt talat i tårar och jag känner inte ens killen", skriver Muamba i Daily Mail.

Foto: Bildbyrån

I mars 2012 råkade Fabrice Muamba ut för ett hjärtstillestånd i mötet mellan Bolton Wanderers och Tottenham Hotspur i FA-cupen. Muamba överlevde, trots att hans hjärta stod still utan att slå under mer än en timme.

Under lördagen fick Muamba via tv se när Christian Eriksen segnade ner i mötet med Finland i EM-premiären - en situation som berörde Muamba djupt.

"Det gjorde att alla minnen av vad som hände med mig kom tillbaka - jag var bokstavligt talat i tårar och jag känner inte ens killen. Jag tänkte: 'kom igen, Eriksen, kom igen!'", skriver Muamba i Daily Mail.

"Jag har försökt att gå vidare men när jag ser det hända någon annan frågar man sig själv: 'varför?' Det är fruktansvärt. Jag var tvungen att ringa min pappa direkt och säga: 'tittar du på det här? Det här kan inte hända. Varför händer det här honom?' Han har två barn - och hans fru var där."

ANNONS

Det danska fotbollförbundet rapporterade under lördagskvällen att situationen för Eriksen är stabil, och att han har varit vaken.

"Jag är glad över att nyheterna är positiva. Men jag kommer att bli mer lugn när jag ser honom komma ut och prata. Killen är ung och man undrar... Jag hoppas att han tar sig igenom detta. Det var väldigt svårt att se. Jag ger kredd till domaren för att han kunde hantera det och till den ambulanspersonalen och den medicinska personalen", skriver Muamba.

Muamba avslutade karriären efter råd från läkare till följd av det han drabbades av på fotbollsplanen.

Publicerad 2021-06-13 kl 00:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto