Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter firandet - Nordmakedonien anmäler Arnautovic: "Kräver hårdaste straffet"

EM 2021 (herr)

Österrikes Marko Arnautovic uppges ha skrikit nationalistiskt diskriminerande ord i samband med sitt målfirande mot Nordmakedonien.
Nu anmäls han.
"Vi kräver det hårdaste straffet", skriver Nordmakedoniens fotbollsförbund i ett uttalande.

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Arnautovic mål och firande i spelaren ovan.

Österrike slog Nordmakedonien med 3-1 på söndagskvällen. Österrikes Marko Arnautovic byttes in med halvtimmen kvar och fastställde slutresultatet (3-1) i den 89:e minuten. Men målet har hamnat i skuggan av det efterföljande firandet.

Där såg man hur anfallaren vände sig mot Nordmakedoniens vänsterback Ezgjan Alioski, gestikulerade och skrek. Det är oklart vad som skreks, men firandet har rört upp en hel del känslor. Nordmakedonien menar dock på att det ska ha rört sig om diskrimineringar av nationalistisk art.

Under måndagen, dagen efter matchen spelats, gick Arnautovic ut på sitt Instagram-konto med en ursäkt:

ANNONS

"Det var några heta ordväxlingar i en känslofylld match. Jag skulle vilja be om ursäkt - speciellt till mina vänner i Nordmakedonien och Albanien. Jag vill klargöra en sak: jag är inte rasist. Jag har vänner i nästan alla länder och jag står upp för mångfald. Alla som känner mig vet det", skrev Arnautovic.

Nu svarar det nordmakedonska fotbollsförbundet - och kräver det hårdaste straffet som går att utdela av Uefa.

"FFM (Nordmakedoniens fotbollsförbund tar starkt avstånd från det nationalistiska utbrottet av den österrikiske spelaren Marko Arnautovic, efter målet han gjorde under gårdagens match, som riktades mot Ezgjan Alioski. Vi vill samtidigt meddela att vi har lämnat in ett officiellt brev till Uefa där vi kräver det hårdaste straffet för Arnautovic. Vi tar starkt avstånd från nationalism, diskriminering och alla andra former av förolämpningar. Vi kommer alltid att stå upp och försvara de nordmakedonska spelarnas värdighet", skriver Nordmakedoniens fotbollsförbund i ett uttalande enligt Daily Mirror.

ANNONS
Publicerad 2021-06-15 kl 00:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto