Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Kjærs aktioner - Italien agerar: "Spelare kommer att få första hjälpen-kurser"

EM 2021 (herr)

Simon Kjær var med och räddade livet på Christian Eriksen genom första hjälpen.
Nu agerar det italienska fotbollsförbundet och inför obligatoriska första hjälpen-kurser.
- Vi kommer att börja med kursen under pågående landslagsläger, säger förbundets president Gabriele Gravina enligt Daily Mail.

3:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Italien-Turkiet i spelaren ovan.

Under lördagens match mellan Danmark och Finland på Parken i Köpenhamn kollapsade Christian Eriksen. Danmarks lagkapten Simon Kjær var fort framme och gav sin lagkamrat första hjälpen, och efter vidare medicinsk vård på plats samt tillsyn på sjukhus är nu Eriksens läge stabilt enligt det danska fotbollsförbundet.

Nu agerar Italien. Efter att ha sett de hemska scenerna på Parken meddelar nu det italienska fotbollsförbundets president, Gabriele Gravina, att han ämnar införa obligatoriska första hjälpen-kurser. Något som kommer börja hos det italienska landslaget.

- Vi kommer att göra en djupgående analys av det som hände (på Parken) och vi kommer samtidigt titta på snabb och effektiv första hjälpen-träning på planen, säger Gravina enligt Daily Mail och fortsätter:

ANNONS

- Vi arbetar med att utveckla dessa kurser till när våra klubbar återvänder för försäsong. Vi kommer även att börja med kursen under pågående landslagsläger.

Publicerad 2021-06-14 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto