Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Finsk landslagsspelare öppnar upp om dubbla tragedier: "Jag var i chock"

EM 2021 (herr)

Robert Taylor representerar i sommar Finland i EM.
Nu öppnar den tidigare AIK-spelaren upp om två tragedier.
Inom loppet av två år dog två av hans bästa vänner 2014 och 2016. 
- Jag kan inte föreställa mig något som är värre, säger han till norska TV2

Foto: Bildbyrån.

Tidigare AIK-mittfältaren och den finländske landslagsspelaren Robert Taylor, numera i norska Brann, förbereder sig just nu med Finland inför EM. Taylor, som har gjort ett mål på 19 A-landskamper med Finland, får nu uppleva sitt första mästerskap, men berättar i en intervju med norska TV2 om att det har varit en lång och jobbig väg fram till den här framgången. Han har vid två tillfällen skakats om av att två nära vänner avlidit plötsligt. 

Taylor berättar i intervjun att han har två datum tatuerade på sin ena arm som symboliserar dödsfallen. Det ena datumet står för när hans bästa vän, som då var 19 år gammal, dog i en drunkningsolycka 2014. 

ANNONS

- Det var förfärligt. Begravningen är den värsta dagen i mitt liv. Jag kan inte föreställa mig något som är värre, säger han till TV2. 

Det andra datumet står för när den tidigare tränaren och agenten Ville Lyytikäinen avled vid 49 års ålder under 2016. Samarbetet mellan Taylor och Lyytikäinen fick då ett plötsligt slut.

- Han hade det tufft. Det var förfärligt. Han hjälpte mig otroligt mycket och vi var väldigt nära, säger Taylor och fortsätter:

- Jag hade ingen aning. Det var det året jag fick mitt verkliga genombrott på fotbollsplanen, men jag har också ofta tänkt tillbaka på det året. Jag minns att jag frågade mig själv om allt var bra med Ville. Samtalen blev allt färre och sedan kom besked om att han hade tagit sitt liv några dagar före julafton. Jag var i chock. 

Taylor berättar vidare att han ser tatueringarna som ett sätt att alltid bära med sig sina tidigare nära vänner i livet.

ANNONS

- Jag tänkte att det skulle vara ett bra sätt att hedra min vänskap med dem, säger han.

Taylor gjorde under fredagen 28 minuter på planen när Finland föll mot Estland i ett träningsmöte inför EM. I gruppspelet ställs landslaget mot Danmark, den 12 juni, mot Ryssland, den 16 juni, och mot Belgien den 21 juni.

Taylor tillhörde AIK mellan sommaren 2017 och sommaren 2018, men var under den perioden även utlånad till Tromsø. Han gjorde fyra matcher med AIK i allsvenskan. 

Publicerad 2021-06-05 kl 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto