Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför EM-premiären - experten om Italiens förväntade startelva: "Han känns given"

EM 2021 (herr) 2021-06-11 kl 15:38

Italien ställs mot Turkiet i EM-premiären.
C Mores expert Vicki Blommé ger sin syn på den förväntade italienska startelvan.
- I backlinjen tycker jag egentligen att Bastoni är värd att starta, säger hon till Fotbollskanalen.

3:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Klippet ovan är från C Mores EM-kollen. Programmen om alla grupper hittar du på C More.

3:31
EM-Kollen Grupp A, Italien: "Lite av en outsider"
6:26
Fridas EM-resa: Efter förödande pandemin - Italien samlas runt landslaget

Dagen är kommen! EM 2020 drar igång ikväll (ett år försent). I premiärmatchen möter Italien Turkiet på Olympiastadion i Rom. Drabbningen följer du på TV4 med sändningsstart 19.30. C Mores Serie A-expert Vicki Blommé är minst sagt förväntansfull över att mästerskapet drar igång.

- Det känns fantastiskt som det alltid gör när det är mästerskap. Det är ingen riktig sommar utan mästerskap, så jag är peppad och lite nervös eftersom jag håller en liten extra tumme för Italien (hennes make är halvitalienare), säger hon till Fotbollskanalen.

Vad tror du om matchen?
- Jag tror det blir en tuff match. Italien kommer in med en positiv känsla och en fin form. De har 27 raka matcher utan förlust, så det känns som att man har något bra på gång i det italienska laget. Men Turkiet har också visat bra form på väg in i mästerskapet. Offensivt har man några spetsspelare som sticker ut med Calhanoglu (Milan) och Yilmaz (Lille) som också kommer från fina säsonger. Sedan har de ett försvar som känns ramstarkt. Så det är två lag med bra känsla som kommer till matchen, säger Blommé och fortsätter:

ANNONS

- Jag tror att på förhand är man nog ganska... Jag vet inte om Italien är nöjda med ett kryss men det skulle inte förvåna mig om den här matchen slutar oavgjort. För jag tror båda ser det som en tuff match.

Enligt italienska medier förväntas Italien starta enligt följande: Donnarumma - Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Locatelli, Jorginho, Barella - Berardi, Immobile, Insigne.

En ganska förväntad startelva, där man kan diskutera några av valen, menar Blommé.

- Veratti är ju skadad eller har känningar och kan inte starta. Då kom Locatelli in istället och det är helt rätt för han har gjort det väldigt bra under säsongen. I backlinjen tycker jag egentligen att Bastoni är värd att starta. Jag tycker att han visat den här säsongen i Inter att han är en startspelare. Men Bonucci och Chiellini är inspelade ihop och jag förstår ändå valet att fortsätta med dem, även fast de kommer från lite sämre säsonger. Jag tror Chiellini behövs på plan med sina ledaregenskaper, sin erfarenhet och han brukar steppa upp när det är dags för mästerskap.

ANNONS

- Sedan tror jag att Spinazzola kommer ha en viktig roll i att han kommer gå med mycket offensivt, för att överbelasta där med Insigne och honom. Där Insigne kan kliva in lite så kommer Spinazzola i hög fart på kanten. Insigne är väl självklar i elvan men forwardspositionen och högerpositionen finns det en diskussion om. Nu verkar Immobile starta men han och Belotti har spelat ungefär lika mycket under Mancini. Den är lite svår, men jag tycker det är rätt att börja med Immobile. Sedan till höger får Chiesa sitta på bänken även om han kommer från en jättefin säsong och har utvecklats fint i Juventus. Där är det också svårt då även Berardi gjort en bra säsong och levererat under Mancini. Så där är det lite hugget som stucket kring vem man väljer.

Om du skulle tippa matchen - hur slutar den?
- Jag tror på 1-1. Jag säger att Barella gör målet på en löpning in i straffområdet.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto