Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olssons EM-dröm krossades: "Hade definitivt kunnat vara med"

EM 2021 (herr)

Martin Olsson är tillbaka i full träning - och hade kunnat spela mot Slovakien i EM.
Men Janne Andersson bestämde sig för att kalla in Pierre Bengtsson i stället.
- Jag hade kanske missat den första matchen, men jag hade definitivt kunnat vara med i de andra, säger Olsson till GP.

Foto: Bildbyrån

Häckens vänsterback Martin Olsson, 33, blev först uttagen i sommarens EM-trupp. Men i den näst sista allsvenska omgången före uppehållet, borta mot Mjällby, åkte veteranen på en spricka i vadbenet. Därmed gick han en kamp mot klockan för att bli spelklar i tid till EM.

Efter att ha väntat i några dagar bestämde sig förbundskapten Janne Andersson slutligen för att kalla in Pierre Bengtsson och skriva ut Martin Olsson ur EM-truppen.

- Jag pratade med Janne. Vi hade ett bra snack, men tyvärr kunde de inte vänta någon vecka till. De kände att det var det beslutet de var tvungna att ta, säger Olsson till GP.

Annons

Han fortsätter:

- Det var surt, såklart. Det hade varit mitt fjärde mästerskap. Specialisterna säger också att det är en ovanlig skada. Det är inget som ska hända. Men vad ska man göra? Jag är positiv som person. Jag kommer träna hårt - och det kommer fler matcher.

Nu är 33-åringen tillbaka i full träning med klubblaget. Därför smärtar det lite extra att ha blivit utskriven ur EM-truppen.

- Jag hade kanske missat den första matchen, men jag hade definitivt kunnat vara med i de andra. Men jag tar med mig att jag och Janne hade ett bra snack.

Häcken startar upp i allsvenskan på nytt efter EM-uppehållet när AIK står för motståndet den 4 juli. Då räknar Olsson med att vara tillbaka i fullt matchtempo.

Publicerad 2021-06-19 kl 13:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto