Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Regelverk i Italien kan stoppa Eriksen

Serie A 2021-06-18 kl 14:58

Christian Eriksen ska operera in en så kallad ICD-enhet.
Regler i Italien förbjuder spelare med hjärtstartare att spela i landet.

1:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när hela Parken hyllar Eriksen i spelaren ovan.

Christian Eriksen föll ihop i matchen mot Finland och drabbades av hjärtstillestånd. Dansken mår efter omständigheterna bra. I går bekräftade det danska fotbollsförbundet att Eriksen ska opereras. Han kommer att operera in en ICD-enhet, som fungerar som en sorts pacemaker.

Det ska förhindra att liknande saker händer igen, och den ger elstötar om hjärtrytmen påverkas. Huruvida Eriksen kommer att kunna spela vidare efter operationen är oklart, men det är ovanligt att spelare som genomgått den typen av operation kan spela vidare på högsta nivå.

- Det skulle vara väldigt ovanligt att vara proffsidrottare efter det. Men man måste utreda vad som ligger bakom den här händelsen och om han har någon form av underliggande hjärtsjukdom. Att träna och idrotta med den ICD:n är en utmaning, men jag vill inte säga att det är omöjligt. Men det kan vara svårt, berättade  Frieder Braunschweig, professor och verksamhetschef på kardiologin vid Karolinska Universitetssjukhuset, till Fotbollskanalen i går.

ANNONS

Nu kommer nästa hinder för Inter-mittfältaren. I Italien är reglerna hårda kring spelare som har en hjärtstartare inopererad.

-Vi är mycket mer försiktiga och stränga. En okontrollerad boll eller en tackling kan avaktivera mekanismen som ger en elektrisk stöt vid ett hjärtstopp, säger professor Enrico Castellacci, tidigare landslagsläkare för Italien, till tidningen Il Messaggero enligt TT.

Danmark har fått en tuff start på EM. De står kvar på noll poäng efter två matcher efter förluster mot Finland och Belgien.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto