Schicks dubbel gav Tjeckien segern - gjorde drömmål från halva plan mot Skottland

EM 2021 (herr)

Patrick Schick stod i händelsernas centrum när Tjeckien besegrade Skottland.
25-årigen stod för två mål i Tjeckiens 2-0-seger - varav ett var från halva plan.
Målet blev det längsta i EM sedan 1980 - 45 meters avstånd enligt statistiktjänsten Opta.

Tjeckien med farlig chans mot Skottland

England vann mot Kroatien under söndagen i Grupp Cs första match. Under måndagen ställdes Skottland mot Tjeckien i den andra.

När matchen drog igång så tog det 15 minuter innan den första stora målchansen kom. Jakub Jankto hittade Patrik Schick i det skotska straffområdet. Schick sköt på ett - men David Marshall stod för en imponerande räddning.

Men i den 42:a minuten skulle första målet komma. På ett inlägg från höger av Vladimir Coufal nådde Schick högst i det skotska straffområdet och placerade enkelt in 1-0 till Tjeckien med en nick.

Bara två minuter in i den andra halvleken var Skottland sedan ytterst nära att kvittera. Efter en tilltrasslad situation i det tjeckiska straffområdet träffade mittbacken Jack Hendry ribban. Men 0-1-underläget stod sig alltjämt.

Istället skulle det bli Tjeckien som utökade - och vilket sätt de gjorde det på. Schick uppfattade tidigt att Skottlands målvakt var långt ute och avlossade ett skott ifrån halva plan. Bollen seglade sedan över hela Skottlands planhalva rakt in i nätet i det skotska målet till 2-0 Tjeckien. Målet blev det längsta i EM sedan 1980 - 45 meters avstånd enligt statistiktjänsten Opta.

Skottland hotade därefter flera gånger, men lyckades aldrig få hål på Tjeckien. 2-0 stod sig matchen ut och tjeckerna gör engelsmännen sällskap på tre poäng i Grupp C.

- Det var en match vi kunde ha vunnit - och vi var tillräckligt bra för att vinna den. Vi presterade helt enkelt inte som vi hade velat. De hade två ögonblick av brilljans från deras anfallare. Vi hade våra chanser med, men vi tog dem inte, säger den skotske mittfältaren Kenny McClean till BBC One efter matchen.

Härnäst möter Tjeckien England, medan Skottland tar sig an Kroatien. Båda matcherna spelas den 22 juni.

Startelvor

Skottland: Marshall - Hendry, Hanley, Cooper - O´Donnell, Armstrong, McTominay, McGinn, Robertson - Dykes, Christie.

Tjeckien: Vaclík - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Kral, Soucek, Masopust, Darida, Jankto - Schick.