Griezmann ger Frankrike hopp - kvitterar till 1-1
0:25
Mbappé bränner friläge i slutet
1:06
Dembele inbytt och utbytt mot Ungern: "Är han skadad?"

Frankrike gick in i EM som en av guldfavoriterna och 1-0-besegrade Tyskland i premiären. Ungern föll i sin tur med 0-3 mot Portugal.

Under lördagen var fransmännen, med Karim Benema och Kylian Mbappé i spetsen, ute efter tre nya poäng när de gästade ungrarna inför fullsatta läktare i Budapest.

Matchen startade i ett högt tempo och båda lagen turades om att attackera. Det var ordentligt med närkamper i inledningen och Frankrikes Benjamin Pavard varnades redan efter tio minuter.

Matchen bästa möjlighet kom efter drygt 15 minuter. Lucas Digne skickade in ett inlägg, Kylian Mbappé mötte bollen med huvudet men nicken smet strax utanför stolpen.

Ungern tvingades till ett byte efter 25 minuters spel. Anfallaren och lagkaptenen Ádám Szalai skadade sig och tingades utgå.

Efter dryga halvtimmens spel skaffade sig Frankrike ett stort spelövertag. De radade upp chanser och Karim Benzema missade ett jätteläge. Mbappé klackade elegant fram lagkamraten med Real Madrid-stjärnan lyckades inte få ordning på avslutet.

Frankrike styrde spelet men slarvade i avsluten. Istället var det Ungern som tog ledningen i matchen.  Attiala Fiola gled i genom och placerade in ledningsmålet inför en jublande hemmapublik. Målskytten blev så glad efter målet att han kraschade matchspeakerns skrivbord.

- Är hon glad eller skyddar hon sig? Det är någonstans där mittemellan, säger C Mores expert Kim Källström.

Ställningen i paus var 1-0 till Ungern.

I andra halvlek inledde Frankrike en desperat jakt på kvittering. De radade upp hörnor men ett vilt kämpande Ungern stod emot bra mot det stjärnspäckade Frankrike. Frankrike satsade allt framåt och förbundskapten Didier Deschamps bytte ut den centrala mittfältaren Adrien Rabiot och tog in den betydligt offensivare yttern Ousmane Dembélé.

Det tog inte lång tid innan just Dembélé skapade en het chans. Den snabbe yttern tog sig loss och avlossade ett avslut som tog i stolpen.

Efter 65 minuter kom kvitteringen. Hugo Lloris satte igång bollen snabbt på en djupledsgående Mbappé. Han vek ner mot sidlinjen och skickade in bollen. Via en Ungern-försvarare kunde Griezmann snappa upp bollen och gjorde inga misstag.

Med kvarten kvar gjorde Frankrike ett dubbelbyte. Deschamps tog ut storstjärna Paul Pogba och Karim Benzema. In kom istället Corentin Tolisso och Olivier Giroud. I den 80:e minuten sprang sig Mbappé loss och kom fri lite till vänster, men avslutet för mycket rakt på målvakten.

I den 87:e minuten blev Ousmana Dembélé utbytt. Barcelona-stjärnan blev inbytt i den 57:e minuten, och fick alltså bara 30 minuter på planen. Om han hade en skadekänning framgick inte av bilderna.

- Dembélé, inhopparen i den andra halvleken byts ut. Lemar välkomnas in. Är han skadad? Kanske, sa C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

- Alla började kladda på bollen, ingen rörelse, ungrarna står och har satt sin linje. De behöver inte göra någonting, det kommer inga löp, sa C Mores expert Kim Källström om Frankrikes offensiv efter matchen.

Frankrikes målskytt Antoine Griezmann var missnöjd efter matchen.

- Det var en svår match med deras publik och och det var väldigt varmt. Vi kunde inte hitta  varandra och satte inte chanserna i den första halvleken, sa Griezmann enligt Rmc sport efter matchen.

Matchen slutade 1-1 och Frankrike står nu på fyra poäng och har nu Portugal kvar att möta i gruppspelet. För Ungerns del är var det första poängen i EM. Ungern har Tyskland kvar att möta och ska drömmen om slutspel leva för Ungern krävs seger.

Portugal och Tyskland spelar mot varandra i dag. Matchstart är 18.00 och du ser den på TV4 och C More.

Ungern: Gulacsi - Botka, Orban, Szalai - Nego, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Fiola - Sallai, Szalai.

Frankrike: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Pogba, Kanté, Rabiot - Griezmann, Benzema, Mbappé.