TV: Nederländerna i gott slag inför EM - besegrade Georgien

EM 2021 (herr)

Om en vecka spelar Nederländerna EM-premiär.
Inför mästerskapet blev det vinst för nationen, då Georgien besegrades med 3-0.

Se Depays jättechans i spelaren ovan.

Nederländerna inleder sommarens EM den 18 juni och är en del av grupp C, där nationen kommer ställas mot Österrike, Nordmakedonien och Ukraina. Inför mästerskapet möter landet under kvällen Georgien.

Mot Georgien, som är 91:a på Fifas världsrankning, inledde Nederländerna starkt. Redan i den tionde minuten var ledningsmålet ett faktum, då Memphis Depay skickade in 1-0 från straffpunkten. Elvameterssparken kom till efter att ytterbacken Denzel Dumfries fällts bakifrån i straffområdet.

Några minuter senare, i den 16:e minuten, var Depay nära att måla igen. Efter en fin framspelning stötte han bollen mot mål, samtidigt som Georgiens Giorgi Loria räddade läckert.

- En fantastisk räddning, säger kommentatorn i C More:s sändning.

I början på den andra halvleken kom till slut utökningen. Efter en djupledspassning från Depay kunde Wolfsburgs Wout Weghorst lägga in 2-0. Målvakten Loria var på bollen men lyckades in styra den bort från mål.

Matchen mellan Nederländerna och Georgien ser du streamat på cmore.se.

Publicerad 2021-06-06 kl 20:28