TV: Spanien tog ledningen efter bisarrt självmål: "Som ett dåligt volleybollslag"

EM 2021 (herr)

Först hjälte. Sedan syndabock.
Martin Dubravka bjöd på ett bisarrt självmål när han tippade in 1-0 till Spanien i eget mål.
- Det är som ett dåligt volleybollslag, säger kommentatorn Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

Se Dubravkas bisarra självmål i spelaren ovan

Först blev Slovakiens målvakt Martin Dubravka hjälte när han i den elfte minuten klev fram och räddade Alvaro Moratas straff för att förhindra en mardrömsstart på matchen. Men sedan gick det fel.

När Spaniens anfallare Antonio Sanabria i den 30:e minuten träffade ribban med ett hårt skott studsade bollen högt upp i luften. Dubravka väntade sedan i målområdet för att, som det verkar, tippa bollen över ribban till en hörna för Spanien. Problemet? Istället för att tippa bollen över ribban så tippade Dubravka istället in bollen i eget mål för att ge Spanien en 1-0-ledning.

- Nämen vad gör han? Det är som ett dåligt volleybollslag, säger kommentatorn Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

Publicerad 2021-06-23 kl 19:06