Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppdatering kring Eriksen från förbundet: "Hans tillstånd är stabilt"

EM 2021 (herr)

Christian Eriksen kollapsade mitt på planen.
Nu kommer en uppdatering från det danska förbundet
"Hans tillstånd är stabilt, skriver DBU på Twitter.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses en bit av presskonferensen med förbundskapten Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen föll ihop på planen under Danmarks EM-premiär mot Finland. Otäcka och obehagliga scener som berörde en hel fotbollsvärld.

En stund senare kom dock officiella besked från Uefa och det danska förbundet åt det mer positiva hållet som gjorde gällande att Eriksen var vid medvetande och att han haft kontakt med de övriga spelarna i landslaget.

På söndagen kom en uppdatering från det danska förbundet DBU.

Där framgår att Eriksen fortsatt vårdas på sjukhus.

"Senaste nytt: Under morgonen har vi pratat med Christian Eriksen, som har skickat en hälsning till sina lagkamrater. Hans tillstånd är stabilt och han är fortsatt inlagd på sjukhus för ytterligare undersökningar", skriver man.

Annons

Vidare går att läsa:

"Laget och ledarna i landslaget har fått krisstöd och kommer att fortsätta att finnas till för varandra efter gårdagens incident. Vi vill tacka alla för de varma meddelanden som skickats till Christian Eriksen från supportrar, spelare, kungafamiljen i båda Danmark och England, internationella förbund, klubbar etc. Vi uppmanar alla att skicka sina hälsningar till det danska förbundet, vi kommer att se till att allt vidarebefordras till Christian och hans familj."

Christian Eriksen fick akut livräddning på planen under möte med Finland och den danska landslagsläkaren berättade efter matchen igår om hur han upplevt situationen:

- Vi kallades in på planen när Christian föll, och när vi kom fram till honom andades han och vi kände pulsen, men det ändrades snabbt och vi började med hjärt- och lungräddning. Han pratade med mig innan han togs in till sjukhus för ytterligare behandling, sa Morten Boesen.

Annons

Förbundskapten Kasper Hjulmand, på presskonferensen efter matchen:

- Det var en mycket hård kväll, där vi alla blev påminda om vad det viktigaste i livet är. Det är meningsfulla relationer. Det är människor vi har nära. Det är familj och vänner. Jag kan inte vara mer stolt över den här gruppen, som tar väl hand om varandra.

Hjulmand berättade även på presskonferensen att man fått två alternativ från Uefa gällande färdigspelande av matchen - samma kväll eller ny avspark under tisdagen klockan 12.00.

- Man kan inte spela en match med sådana känslor. Vi försökte vinna. Det var otroligt att de kunde gå ut och spela fotboll i andra halvlek, sa Hjulmand.

Publicerad 2021-06-13 kl 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto