Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Holland tar lätt på Cruyff-kritik: Inget stör oss

EmdamgammalHoll

KAPSTADEN. Holland är i VM-semifinal.
Ändå får laget kritik.
- Det är så många som har åsikter men inget stör oss, säger Bert van Marwijk.

I Holland vill man inte bara att landslaget ska vinna utan vinna snyggt. Johan Cruyff är bara en av de många som kritiserat landslaget som spelar VM-semifinal mot Uruguay på tisdag kväll. Förbundskaten Bert van Marwijk tar lätt på det:
- Jag har annat från Cruyff också, positiva saker men det är så många som har åsikter och synpunkter men det är inget som stör oss. Vi är på en resa tillsammans, säger förbundskapten van Marwijk

Den holländska totalfotbollen har tidigare charmat många men den tiden är över under van Marwijks ledning. Något lagkaptenen Giovanni van Bronckhorst stöttar:
- Givetvis har många sagt att vi inte spelat vacker fotboll men jag tycker att vi gjort det bra i gruppspelet. Det viktigaste är att vinna, förr började vi ofta turneringar bra men sedan förlorade vi när vi inte var bra, säger lagkaptenen.

Annons
- Nu har vi bara två matcher kvar och vi är nära och har självförtroende att vinna med bra fotboll men det viktigaste är att vinna.

- Om vi vinner med vacker fotboll är det bra, men vi är glada om vi bara vinner VM.

Den holländska förbundskaptenen fick frågor om varför han inte ser glad ut och om han inte njuter av sitt jobb:
- Det är mitt jobb, jag njuter varje dag. Men vi har kommit hit för att vinna det ultimata priset och det är först efter det vi ska vara glada och njuta av det, säger han.

Njuter du inte på kvällarna av att det gått bra?
- Vi är ett litet land och är kvar bland de fyra sista länderna, men vi är inte nöjda än.

Under de två år som van Marwijk lett det holländska landslaget har han gnuggat för att få bort en sak – och på så sätt se till att Holland går hela vägen:
- Jag har pratat mycket med spelarna om att man måste man hela tiden tänka på nästa match om man vill uppnå något. Vi tenderar att bli arroganta om vi spelar bra, det får vi inte bli.

Annons

Många av frågorna på presskonferensen handlade om att Holland aldrig vunnit VM trots att man ofta gått långt och spelat en fantastisk fotboll. Något som van Marwijk inte uppskattade fullt ut:
- Du talar om det förflutna, om att vi inte klarade av det, men det är en lång process, vi har visat under en lång tid att vi kan spela bra fotboll och kan slå de bästa länderna.

Är ni förberedda på straffar och kan de holländska fansen känna sig trygga med denna generation av spelare?
- Om jag visste det så hade Holland inget behov av en tränare men vi är förberedda på allt, vi är beredda på straffar.

Publicerad 2010-07-05 kl 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto