Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trots succén är Tabarez i krig med media: ”De leker krigskorrespondenter”

Landslag

KAPSTADEN. Journalister filmade Uruguays hemliga träning.
Något som fick Oscar Tabarez att läxa upp besökarna på presskonferensen:
- De bryter mot reglerna, säger han.

Dagen före Uruguays största match sedan 1970 var Oscar Tabarez upprörd på presskonferensen. På den sista stängda träningen inför VM-semifinalen mot Holland så var det flera journalister som tog bilder och studerade träningen.

Därför bröt Tabarez löftet att släppa sin startelva.

- Nej, det kommer jag inte att göra. Jag hade tänkt att göra det men våra planer har ändrats. Vår stängda träning har inte förblivit stängd och det är vissa journalister som leker krigskorrespondenter. Ni kan se det i tidningar i Uruguay och så får ni se om det stämmer, säger han.

Klart är att Luis Suarez är avstängd och sedan är lagkaptenen Diego Lugano startande på grund av skador, men det var inte därför han håller igen med startelvan:

Annons

- Nej, det har med att göra med vad vissa journalister gör. Det är journalister som fotograferade och filmade vår hemliga träning och de bryter mot reglerna.

En fråga om varför Juventus-spelaren Martin Caceres inte spelat alls fick Oscar Tabarez att attackera igen:

- Det är hemskt, hans mamma hörde något på radio om varför han inte spelar. Vi bryr oss inte om den skitjournalistiken. De journalisterna bryr sig inte om konsekvenserna för oss när de bara hittar på. Mina spelare gör stora uppoffringar för att vara här. Han var skadad och spelade inte på länge och kom till VM och låg efter.

Publicerad 2010-07-05 kl 20:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto