Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tabarez arg efter fråga om Suarez hands: Vi är inga fuskare

Landslag

KAPSTADEN. Luis Suarez hands tog Uruguay till semifinal.
Fast frågor om moralen bakom det fick Oscar Tabarez att ilskna till igen:
- Vi är inga fuskare, säger han.

Dagen före VM-semifinalen mellan Uruguay och Holland var det hett på presskonferensen med Oscar Tabarez som tagit det lilla landet till en VM-succé. Men i kvartsfinalen mot Ghana var det anfallaren Luis Suarez räddning med händerna på mållinjen som fått rubriker.

Och frågan om anfallaren och Uruguay borde vara mer ödmjuka fick förbundskapten Tabarez att bli riktigt irriterad:

- Kanske ska du fråga Suarez om det, precis som alla andra så svarar han på tilltal. Vad jag skäms för är inte det utan för vad den brittiska pressen sagt och skrivit om det här. Jag vet inte varför de har spekulerat om det här. Det hände i USA-Ghana och i VM 1990. Det var en instinktiv handling.

Annons

- Suarez kunde inte veta vad som skulle hända direkt efter när Ghana fick en straff och ingen tid kvar. Och när det gäller ödmjukhet så har Uruguay visat historiskt att vi genom att tro på oss själva kan göra bra saker. Vi talar inte om andra länder och jag är mycket upprörd över frågan. Vi är stolta över vad vi gjort i VM och stolta över vårt uppträdande. Vi hade tre matcher utan i princip en enda varning, vi är inga fuskare.

Oscar Tabarez försvarade till och med Arjen Robben och hans filmande:

- Han är en fantastisk spelare, snabb och kvick och tar långa steg som gör att det är svårt att hinna med och reagera. Oftast spelar han på rätt sida och med Robben tillbaka är Holland väldigt bra. Och precis som alla spelare som får smällar, jag skulle inte vara så drastisk som att tala om fusk som frågan om Suarez hands, men det är därför domarna finns där. Det är deras uppgift att ta hand om det.

Annons

Uruguay har överraskat de flesta genom att nå VM-semifinal och Tabarez säger att han inte glömt alla som dömde ut laget efter VM-lottningen.

- Det borde inte vara så överraskande att en av våra drömmar har blivit verkliga, säger han.

Förbundskapten Tabarez hade mest vänliga ord om motståndarna:

- Vi har inte mötts så många gånger och Holland har aldrig varit världsmästare men jag minns med glädje alla de bra spelare Holland har och har haft. Jag har alltid haft stor respekt för Holland. Jag minns att Rinus Michels (låg bakom totalfotbollen) sa att holländarna bara känner för fotboll om man anfaller och det kännetecknar även årets Holland även om man också är starkt defensivt.

- Jag har förstått att det finns kritik i Holland mot det här laget och att man är inriktade på försvar men jag känner att de uppfyller kraven för den moderna fotbollen där det är tajt och man också måste försvara bra. Så det blir en tuff match för oss.

Annons
Publicerad 2010-07-05 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto