Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Van Marwijk försvarar Robben: Trillar inte med vilje

EmdamgammalHoll

KAPSTADEN. Arjen Robben pekas ut som en filmare.
Men får stöd:
- Kanske hänt tidigare, men ska inte klandras för detta, säger Bert van Marwijk.

Dagen före Hollands semifinal mot Uruguay kom Arjen Robbens filmande upp till diskussion. Något man fick se många prov på mot Brasilien, men Hollands förbundskapten Bert vad Marwijk håller inte med om kritiken mot Bayern München-spelaren:
- Jag tror inte att han gör det med vilje, han är otroligt snabb och kreativ och ofta stöter han på motståndare och får en smäll och då händer det att man faller. Det (filmande) har kanske har hänt tidigare men nu ska han inte klandras för det här, säger van Marwijk som även backade upp anfallaren Robin van Persie.

- Robin är extremt talangfull och en av de bästa spelarna på planeten. Han har varit skadad länge, men jag var glad att han blev frisk i tid till VM. Han var bättre i den senaste matchen och när man har så mycket talang så kan man avgöra en match.

Annons

Hur ser du på att Uruguay saknar Luis Suarez?
- Det behöver inte vara en fördel, alla var skärpta mot Brasilien som har många bra spelare, och om Suarez hade spelat så hade försvaret varit skärpt och sedan hade vi haft en fördel av att vi känner Suarez väl eftersom han spelar i Holland.

Det holländska landslaget saknar inga spelare, bara Joris Mathijsen har knäproblem men det är inget som hotar spel i semifinalen. Att Holland nu är favorittippat är inget som Bert van Marwijk vill diskutera:
- I gruppspelet var vi hela tiden favoriter, men mot Brasilien var det tvärtom. Jag har ingen åsikt om det, vi vill inte bli störda av att folk tycker att vi är antingen det ena eller det andra.

Trycket på Holland hänger mycket ihop med det förflutna och där man fallit i tidigare VM-finaler, men även det är ett ämne som van Marwijk vill skippa:

Annons
- Jag vill inte tala om finalen, först måste vi spela semifinalen.

Den holländska fotbollen från 1970-talet med Rinus Michels som tränare och Johan Cruyff som spelare satte stor prägel på FC Barcelona och har levt kvar – och på frågan om det laget i dag lever upp till Hollands spel svarade van Marwijk:
- Det är en komplimang att nämna Cruyff och Michels nu och att de influerat Barcelona, men de gör det så bra nu att vi tittar på dem. Barcelonas och Spaniens fotboll är den vackraste som spelas i dag.

Publicerad 2010-07-05 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto