Djurgården tog tung ECL-seger i rysare mot Molde - Asoro sen hjälte

Europa Conference League

STOCKHOLM. Djurgården-Molde i Europa Conference League blev en rysare.
Joel Asoro satte det avgörande 3-2-målet - på tilläggstid.
- Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan, säger Dif-hjälten till Viaplay.

Efter att både Djurgården och Molde spelat 0-0 i sina första gruppspelsmatcher i Europa Conference League möttes de båda lagen på Tele2 Arena under torsdagen, inför 16 673 åskådare.

Djurgården var nära att ta ledningen redan i den första minuten. Högerbacken Piotr Johansson drog till med ett skott inifrån straffområdet och tvingade Moldes målvakt Jacob Karlstrøm till en svettig räddning nere vid främre stolpen. Och i den sjunde minuten lyckades Molde rensa undan ett farligt inspel från Magnus Eriksson som såg ut att ge Djurgården en supermöjlighet.

Trots stort bollinnehav från Djurgårdens håll under stora delar av den första halvleken var det Molde som tog ledningen. Moldes offensive ess Ola Brynhildsen föll i en duell med Jesper Löfgren, som fick chansen i mittlåset i skadade Hjalmar Ekdals frånvaro, och ordnade en straff - vilken hemmalägret protesterade vilt mot.

Straff blev det och den förvaltade Moldes supertalang David Fofana, 19. Ivorianen placerade in 1-0 i ena hörnet och hyschade sedan Djurgårdens klacksektion, varpå han tilldelades ett gult kort.

I den andra halvleken hände mycket inledningsvis. Emmanuel Banda brände först ett bra läge inne i boxen, i den 48:e minuten. Två minuter senare nickade den 19-årige yttern Amadou Doumbouya in sitt första mål för Djurgården, på en hörna.

Samme Doumbouya var därefter sugen på mer - men ställde till det för sitt lag. I den 56:e minuten kom Victor Edvardsen in i boxen och var på väg att rulla in 2-1 till Djurgården, men då petade Doumbouya, som var offside, bollen över linjen. Domarna dömde bort målet.

Men minuten därefter kom Molde-målskytten Fofana fel in i en duell med Haris Radetinac och drog på sig sitt andra gula kort för kvällen. Forwarden visades alltså ut. Den efterföljande frisparken slog Magnus Eriksson fram till en djupledslöpande Emmanuel Banda, som rullade in 2-1 till Djurgården. Snacka om händelserika minuter.

Ett decimerat Molde, som leder den norska ligan överlägset, lyckades dock skapa farligheter efter 2-1 och i den 77:e minuten spelade man sig igenom Djurgården, och satte 2-2 genom Emil Breivik.

Men Djurgården repade sig och fick in 3-2, vilket blev slutresultatet. Inhopparen Joel Asoro petade in bollen i nät efter ett inlägg från Elias Andersson, på tilläggstid. Målet fick Tele2 Arena att explodera.

- Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan. Det är ett riktigt sista minuten-mål. Jag hade några felpassningar och jag orsakade 2-2-målet. Det var skönt att jag fick in den, säger Asoro till Viaplay.

Han fortsätter:

- Det har gått några matcher där jag inte har gjort mål. Jag tror folk har förstått min  frustration, att jag inte riktigt fått till det. Förhoppningsvis är det här vägen uppåt.

Djurgården sätter sig nu i ett bra läge i kampen om en av de två gruppspelsplatserna som ger avancemang till slutspel. Gruppettan går till åttondelsfinal, medan grupptvåan får spela sextondelsfinal.

Gent besegrade Shamrock Rovers under torsdagen, vilket gör att det belgiska laget står på samma poäng som Djurgården.

Segern innebär också att Djurgården kan räkna in ytterligare 5,3 miljoner kronor i prispengar från Uefa

Djurgårdens lag: Aleksandr Vasiutin - Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Marcus Danielson, Elias Andersson - Emmanuel Banda (Hampus Finndell 70), Rasmus Schüller (Besard Sabovic 65), Magnus Eriksson - Amadou Doumbouya (Kalle Holmberg 90), Victor Edvardsen (Joel Asoro 65), Haris Radetinac

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Martin Linnes, Martin Bjørnbak, Eirik Haugan, Birk Risa, Mathias Fjørtoft Løvik - Emil Breivik, Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain, Ola Brynhildsen - David Fofana

Publicerad 2022-09-15 kl 20:35