FEM SPANINGAR: Asoros poängfacit i Europa imponerar

Europa Conference League

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Molde med 3-2.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Ingen kul minut för den som höll på Djurgården
Ola Brynhildsen tog sig in i Djurgårdens straffområde, förbi Jesper Löfgren - och föll lite väl enkelt. Domaren blåste straff. 100 miljonersmannen (ja, det är så mycket som Molde säger att man ska sälja honom för) David Fofana la upp bollen på straffpunkten. Tele2 Arena buade och skrek. Fofana var kylig vid avslutet - het vid firandet och sprang fram och hyssjade hemmafansen. På medias platser stod förre AIK-mittfältaren Mattias Moström - som jobbar i Molde - upp och jublade mest av alla på hela läktaren. För den Djurgårdare som inte gillar filmningar, att bli hyssjad av motståndare och före detta AIK-spelare som tokjublar, ja då var detta ingen bra minut.

Men ibland jämnar saker och ting ut sig
Den andra halvleken var bara fem minuter när Magnus Eriksson slog en hörna som Emmanuel Banda skarvade mot mål. Marcus Danielson backade in i målvakten Jacob Karlström som kom ur balans, och då passade Amadou Doumbouya på att sätta 1-1. Tror inte att jättemånga hade blivit förvånad om domaren hade blåst frispark till Molde, och för den som vill spekulera så kanske det var en del kompensation efter bortalagets straff. Sju minuter senare fick 100 miljonersmannen Fofana sitt andra gula kort (han fick sitt första när han hyssjade Djurgårdens fans) och tvingades lämna plan. Och minuten senare slog Magnus Eriksson en läcker passning till Banda som fick öppet läge och satte 2-1. Molde kvitterade och var på väg att få med sig en väldigt viktig poäng - men Djurgården avgjorde på tilläggstid.

Asoros poängfacit i Europa imponerar
Joel Asoro får inte alltid starta. Men han levererar allt som oftast. Speciellt i Europa. I allsvenskan har Asoro gjort sex mål och fyra assist på nio starter och tolv inhopp. I Europa har han gjort sex mål och en assist på åtta matcher (sex starter och två inhopp).
Sammanlagt blir det 17 poäng (tolv mål och fem assist) på 15 starter och 14 inhopp.

Behövde tre poäng
Efter 0-0 mot Shamrock så behövde Djurgården vinna hemma mot Molde. En poäng hade varit mycket bättre för det norska laget som i den första omgången spelade oavgjort mot Gent. Nu blev det tre poäng och upp som tvåa i gruppen (Gent besegrade Shamrock med 3-0). Ettan i gruppen går till åttondel och tvåan till sextondel.

Starkt att vinna med så många förändringar
Sex förändringar i startelvan jämfört med bortamatchen mot Shamrock Rovers. Fyra som startade då (Pierre Bengtsson, Hampus Finndell, Besard Sabovic och Joel Asoro) började nu på bänken, och två stycken (Hjalmar Ekdal och Gustav Wikheim) var utanför truppen med skador. In i laget kom Elias Andersson, Jesper Löfgren, Rasmus Schüller, Emmanuel Banda, Haris Radetinac och Amadou Doumbouya. Och det var framför allt Schüller som visade hur viktig han är och att han även hade behövts på Irland. Mittfältaren balanserade Djurgårdens lag på ett föredömligt sätt, och när han gick av efter 64 minuter så var laget illa ute. Då tog Molde över och pressade tillbaka Djurgården. Bortalaget gjorde 2-2 och såg ut att få med sig en viktig poäng, innan Asoro avgjorde på tilläggstid.

Publicerad 2022-09-15 kl 21:33