POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3v

Larsson: ”Var inte nära en forcering - blev för lätt för dem”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Celtics 2-0-mål från matchen i spelaren ovan.

GLASGOW. AIK hade inte många målchanser mot Celtic.
En anledning? Hanteringen av Celtics presspel, menar Sebastian Larsson. 
- Det blev för lätt för dem, säger han.

AIK föll under torsdagskvällen tungt mot Celtic på Celtic Park i Glasgow. Solnalaget var i första halvlek kompakt och klarade 0-0, men tappade sedan in två mål i andra halvlek. AIK hade en period innan Celtics 2-0-mål med ett par anfall, men lyckades efter andra målet inte få till något rejält tryck.

Sebastian Larsson menar att han och hans lagkamrater måste dra lärdom av det, då AIK måste göra det svårare, i sitt anfallsspel, för Celtics presspel.

- Jag tycker inte att vi var nära att få till en forcering. Det blev för lätt för dem när de satte press med tre spelare för att störa oss. Vi hittade inte rätt väg. När de går med tre måste vi få dem att tänka lite, men det fick vi inte till och vi får lära oss, säger han.

Larsson vill därmed se en ändring på det till nästa veckas returmatch. Han vill att AIK ska göra det svårare för motståndaren i anfallsspelet.

- Vi ska se till att det inte blir så lätt för dem att störa oss. De sprang egentligen bara och satte hård press. Vi måste hitta vägar att manövrera ut det. Om man inte lyckas med det ett par gånger, så fortsätter de hela tiden. Det är där man måste hitta en väg att störa det och få dem att tänka till och gå bort sig när många är i press. Det måste vi studera och lära oss till nästa match.

Var det en sämre dag för er eller en nivåskillnad mellan lagen som gjorde att ni inte fick till ett bättre anfallsspel?
- Det får väl andra avgöra, men jag håller med om att Celtic var bättre i dag (läs i går). Det vore dumt att stå och säga något annat. Men nästa torsdag är det en ny match med nya förutsättningar. Vi har en tuffare väg nu än vad vi hade innan. Det vet vi om, men man måste lära sig, som jag sa. Jag tycker inte att vi gjorde en topprestation, det är väl så jag kan säga.

Publicerad 2019-08-23 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå