Nkunku stor hjälte: sköt RB Leipzig till semifinal - Atalanta utslaget

Europa League

Christopher Nkunku är glödhet.
Mot Atalanta låg han bakom allt - och sköt RB Leipzig vidare till semifinal i Europa League.

LÄS ÄVEN: Pereira räddade Leicester - som vände sent mot PSV

På torsdagskvällen var det dags för returmötet mellan Atalanta och RB Leipzig i Europa League efter att första matchen slutat 1-1. Den här gången var spelplatsen Gewiss Stadium i Bergamo.

Emil Forsberg fick återigen inleda på bänken. I stället bildade Dani Olmo och Christopher Nkunku forwardstrio i RB Leipzig tillsammans med Andre Silva.

Gästerna tog tidigt ledningen i matchen genom succéspelaren Nkunku, som fick bollen i straffområdet och enkelt kunde placera in 0-1 - och sitt 29:e mål för säsongen.

Ställningen stod sig till pausvilan, och kort in i andra halvlek var RB Leipzig nära att utöka ledningen. Atalanta-målvakten Juan Musso rusade ut, men avvaktade och lät bollen passera förbi sig själv. Konrad Laimer var påpassligt framme men lyckades inte få bollen i mål.

Atalanta tryckte på för ett kvitteringsmål, men i stället var det gästerna som avgjorde matchen i slutskedet efter att Nkunku gått omkull i straffområdet. Fransmannen stegade själv fram till elvameterspunkten och fastställde slutresultatet till 0-2.

- Jag tror att man kunde se vad Atalanta kan göra. De är otroligt fysiska, de anfallare och går djupt. Att försvara mot dem på sättet som vi gjorde var väldigt starkt. Jag vill inte nämna någon spelare, alla gjorde ett fantastiskt jobb, säger RB Leipzigs huvudtränare Domenico Tedesco till klubbens Twitter.

RB Leipzig och Emil Forsberg, som blev kvar på bänken hela matchen, är därmed vidare till semifinal i Europa League.

Atalanta: Musso, De Roon, Demiral, Palomino - Hateboer, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta - Malinovskyi, Zapata, Boga.

RB Leipzig: Gulacsi - Simakan, Orban, Gvardiol - Henrichs, Kampl, Laimer, Angelino - Olmo, Silva, Nkunku.