Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

30 000 tyskar fick fira på plats när det "omöjliga" blev verklighet

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I tisdags fick vi bevittna när La Liga-sjuan Villarreal slog ut den tyska giganten Bayern München i Champions League. Ikväll fick vi bevittna Bundesliga-nian slå ut den spanska giganten Barcelona. Europakvällar är alltid något extra – det är kvällar där drömmar kan besannas.

TUNG SÄSONGSSTART

I somras tog Oliver Glasner över posten som huvudtränare för Eintracht Frankfurt och hans intåg i klubben var inte precis smärtfri. Efter tio ligamatcher hade Eintracht skrapat ihop följande siffror:

  • 1 seger
  • 6 kryss
  • 3 förluster
  • 10:15 i målskillnad

Samtidigt smög Eintracht fram i Europa League-gruppspelet och vann faktiskt sin grupp utan någon inkasserad förlust:

Annons

Under säsongens gång har Eintracht Frankfurt både gett och tagit i ligaspelet – på ett väldigt “demokratiskt sätt”. Laget har nämligen 0 i målskillnad:

OFFENSIVA FRÅGETECKNET

Under de senaste säsongerna har flera anfallsprofiler slagit igenom i SGE. En trio som verkligen trivdes ihop var Jovic, Haller och Rebic.

Förra säsongen fick vi se Andre Silva göra 28 ligamål för Eintracht innan han gick till RB Leipzig.

Annons

Den här säsongen har Eintracht delat upp målproduktionen på flera spelare. Spelaren som dock leder den interna skytteligan med nio gjorda mål är Rafael Borré. Den 26-årige Borré kom i somras från River Plate på fri transfer – en minst sagt lyckad affär får man nu i efterhand konstatera.

Annons

DUNDERSKRÄLLEN

Vi har precis fått bevittna Eintracht Frankfurt vinna med 3:2 borta mot Barcelona. Det värmer mitt fotbollshjärta när man ser ett lag slå oddsen på detta sätt, speciellt när det är ett tyskt lag som står för bragden. Eintracht är blott det andra tyska laget som har lyckats vinna på Camp Nou sedan 1988:

En fantastisk kväll för Eintracht-fansen, speciellt för de 30 000 som var på plats och lyfte sitt lag så att de lyckades med det “omöjliga”.

Publicerad 2022-04-14 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto