Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Storklubben vanhedras - vinna eller försvinna för spelarna

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven.Bader

Threads: Keven_Bader

Många trodde nog att Bayern München slutligen skulle lyckas vända den negativa trenden till något positivt. Innan landslagsuppehållet bjöd de regerande mästarna på fem raka matcher utan förlust och en målskillnad på 18:5:

  • Freiburg 2:2
  • Lazio 3:0
  • Mainz 8:1
  • Darmstadt 5:2

Men den positiva auran var som bortblåst efter uppehållet – i stället har Bayern München lyckats nå två nya lågvattenmärken. Först stod de för en förskräcklig insats mot Dortmund vilket ledde till lagets första ligaförlust mot BVB på tio år i München. Därefter förlorade de mot nykomlingen Heidenheim TROTS att FCB ledde i halvtid med 2:0. För att förtydliga hur stor chockförlusten faktiskt var mot Heidenheim så kan ni se Bundesligas lönekonton nedan – längst till vänster ser ni Bayern München och längst till höger ser ni Heidenheims…

Annons

Ibland är inte fotboll svårare än att det är 11 spelare på planen i vardera lag som ska göra mål med en boll i varandras mål. Pengar är inte allt – passion, vilja och kämpaglöd är desto viktigare, något som Heidenheim-spelarna verkligen visade upp.

Kikar vi på ”Rückrunde-tabellen” (vårtabellen) så ligger Bayern München långt från toppen.

2024:s usla resultatrad har inte bara lett till att ligaguldet inte är möjligt att nå, utan också att andraplatsen och dessutom Champions League-platsen lever farligt.

FCB har inte råd att bjuda på fler spektakulära förluster.

SISTA LIVLINAN

Kvällens match mot Arsenal är Bayern München-spelarnas sista livlina för säsongen och till stor del också för deras framtid i klubben. Max Eberl (sportsligt ansvarige i Bayern München) har varit tydlig med att spelarna måste börja visa sitt rätta ansikte om de vill vara kvar i München över sommaren.

Annons

Mycket snack har de senaste månaderna kretsat kring Thomas Tuchel och hans vara eller icke vara. Många har varit av den meningen att han borde ha fått sparken direkt istället för att agera som någon form av ”dead man walking”. Jag kan köpa det argumentet, men nu bör fokuset vara riktat mot spelarna i stället. Ja, Tuchel bestämmer startelvan, bytena, formationen och taktiken. MEN på planen spelar ändå spelarna själva. Det är dags för dem att börja spela fotboll och visa någon form av stolthet. Vi snackar ändå om världsstjärnor här. Jag kan förstå att många vantrivs under Tuchel och det är välkänt att TT har tappat omklädningsrummet, men spelarna måste kunna lägga det åt sidan och tänka på klubben och framför allt fansen. Så som spelarna har agerat under de senaste två matcherna är en skam. Spelarnas förakt mot Tuchel kan väl inte vara större än viljan att lyckas nå framgång med laget?

Annons

ALLT TALAR EMOT

Om man kikar rent objektivt på kvällens CL-drabbning så talar, nästintill, allt emot Bayern München. Arsenal har ett betydligt formstarkare och framför allt ett mer harmoniskt lag. Det enda som Bayern har i rockärmen är historiken, men frågan är vad den är värd när laget beter sig som de har gjort under den senaste veckan.

Den gamla klyschan passar verkligen in här – vinna eller försvinna. Det är det som gäller för Bayern München i årets Champions League-slutspel och även för många FCB-spelares framtid i klubben.

Den tyska giganten kan i alla fall glädja sig över att Manuel Neuer är tillbaka mellan stolparna efter de senaste två matchernas frånvaro. Det är ett oerhört viktig tillskott för FCB att få tillbaka sin kapten i laget. Håller Neuer nollan ikväll blir han den målvakt i Champions League som har hållit flest nollor någonsin. I dagsläget har han 57 hållna nollor – lika många som Iker Casillas. Utöver det är även Coman, Sané och Pavlovic tillbaka efter sina skador. Det återstår att se om dessa tillskott kan hjälpa Bayern München till ett avancemang.

Annons
Publicerad 2024-04-09 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto