Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Karma - knivig sits för Bayern München efter ny nobb

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Threads: Keven.Bader

Julian Nagelsmann förlänger med det tyska förbundet till 2026. Det var inte många i Tyskland som trodde att det skulle gå denna väg med tanke på medierapporteringen de senaste veckorna. Det mesta pekade på en sensationell comeback till Bayern München. I stället har Nagelsmann valt att fortsätta den inslagna vägen med förbundet och hans nya ”mentor” Rudi Völler:

“Detta är ett hjärtas beslut.

En otrolig rolig nyhet för det tyska förbundet och dess fans, däremot är det en jädra käftsmäll för Bayern München. I och med Xabi Alonsos val att stanna i Bayer Leverkusen, Sebastian Hoeneß förlängning i Stuttgart och nu Nagelsmanns beslut betyder det att FCB:s plan A, B och C inte är genomförbara. Den så kallade ”tränarlistan” blir allt mindre.

Annons

KARMA

Bayern Münchens huvudlösa agerande att kicka Nagelsmann för ett år sedan kostar fortfarande mycket för Bayern München. Inte bara för att Nagelsmann kom som rekordvärvning* från RB Leipzig (*som tränare 25 miljoner euro) och var tänkt att vara en nyckelfigur i en ny Bayern-era. Utan också för att Bayern München nu står inför en extrem knivig sits när det gäller att hitta en ersättare till Nagelsmanns ersättare Tuchel.

Annons

JAKTEN

I skrivande stund är Ralf Rangnick en av de hetaste kandidaterna att ta över FCB. Den 65-årige Rangnick tränar i dagsläget Österrikes landslag. Utöver honom pratas det även om Zidane (klubblös) och Unai Emery (Aston Villa). I mina ögon är ingen av de två sistnämnda särskilt realistiska för Bayern München. Det har även talats om Roger Schmidt som tränar Benfica just nu, men jag skulle nog gå efter Rangnick om jag satt i FCB-ledningen. Den stora svårigheten med det valet är bara att Rangnick är som bekant inte en ”vanlig” tränare. Han har ju genom sin karriär agerat som huvudtränare, sportchef och sportslig ansvarig. Det blir då väldigt viktigt att hitta en tydlig struktur från start mellan honom och den sportsliga-ledningen med Max Eberl och Christoph Freund, så att det inte blir några missförstånd gällande hur saker ska skötas.

Annons

Det återstår att se vem som efterträder Tuchel i München. Med tanke på vad FC Hollywood har bjudit på de senaste åren skulle jag inte vara förvånad om det blir en kovändning och Tuchel fortsätter som FCB-tränare, speciellt om Bayern vinner Champions League senare i vår.

Annons
Publicerad 2024-04-20 12:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto