Svenskt misstag bakom Slavia Prags Europa-uttåg

Europa Conference League

Svenske Aiham Ousou stod för ett stort misstag när Slavia Prag föll mot Feyenoord.
Matchen slutade i målkalas - och i att Patrik Wålemarks lag är vidare till semifinal.

Första matchen slutade 3-3 i Rotterdam. På torsdagskvällen var det Slavia Prags tur att välkomna Feyenoord till sin hemmaarenan i Tjeckien när kvartsfinalen mellan lagen i Europa Conference League ska avgöras.

Aiham Ousou spelade från start i Slavia Prag, medan Patrik Wålemark inledde på Feyenoords bänk.

Matchen började med ett tidigt mål från bortalaget, efter ett misstag av just Ousou. Svensken missbedömde ett inkast och lät Cyriel Dessers ge Feyenoord ledningen.

Prag försökte pressa på för en kvittering - och fick en från ingenstans. Orkun Kökçü försökte passa hem till målvakten, men bollen var inte i närheten av att nå fram. Ibrahahim Traoré var där och kunde trycka in kvitteringsmålet.

1-1 var ställningen i halvtid, 4-4 i sammanlagt resultat.

Tio minuter in i andra halvlek fick svensken Wålemark komma in på plan, och tre mintuer senare ledde hans lag igen.

Det var ännu ett individuellt misstag som resulterade i att Feyenoord kunde återta ledningen. Mandous fick bollen att fastna under foten, och lyckades inte få iväg den tänkta passningen - och ännu en gång var Dessers framme och tog tillfället. Deppigt för hemmapubliken.

- Det är aldrig kul när det avgörs på individuella misstag istället för individuell skicklighet, säger experten på Viaplay.

I 79:e minuten kom i alla fall ett vackrare mål, där Hendrix hittade fram perfekt till Luis Sinisterra som kunde placera in bollen i nedre hörnet och tystade hemmapubliken på riktigt.

Slavia Prag: Mandous - Bah, Ousou, Kacharaba, Dorley - Talocierov, Traore - Schranz, Lingr, Playinka, Sor.

Feyenoord: Marciano - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Toornstra, Aurrsnes, Kokcu - Nelson, Dessers, Sinisterra.