Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny Birmancevic-fullträff - ett år efter målet som ordnade CL-plats: "Det skulle bara krävas en chans"

Europa League-kval

Den formstarke Veljko Birmancevic var avgörande igen för Malmö FF.
Ledningsmålet mot Sivasspor bäddade för ett avancemang till Europa Leagues gruppspel.
- Jag vet att jag är på den rätta vägen, och är väldigt lyckligt, säger Birmancevic till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Se MFF:s mål mot Sivasspor i spelaren ovan. BILDER FRÅN MFF PLAY PREMIUM.

Den 25 augusti 2021. Veljko Birmancevic laddar för en frispark och kvitterar borta mot Ludogorets, ett mål som indirekt gav Malmö FF en plats i Champions League. På dagen ett år senare var 24-åringen tillbaka i ett playoff, denna gång till Europa League.  

Borta mot Sivasspor innebar hans ledningsmål i den 76:e minuten att MFF då hade en sammanlagd 4-1-ledning i dubbelmötet och kunde börja se fram mot ett nytt europeiskt gruppspel.  

- Jag nätade, och på dagen för ett år sedan gjorde jag målet som tog oss vidare till Champions League. Det här målet i kväll ger mig mycket styrka att jobba ännu hårdare. Jag vet att jag är på den rätta vägen, och är väldigt lyckligt, säger Veljko Birmancevic.  

ANNONS

Kan man jämföra de två dagarna?  
- Tja, även om vi vann nu kände jag lite sorg över att inte spela i Champions League igen. Men Europa League är också en stor turnering och det går inte att säga att man inte är glad. Jag tror dock att vetskapen finns bland spelarna att vi kunde uppnå resultatet som krävdes för att spela i Champions League, men återigen, vi är glada över att spela i Europa League. 

Efter serbens mål fastställde Isaac Kiese Thelin slutresultatet till 2-0 i den 90:e minuten.  

- Vi väntade på motståndarens misstag och innan matchen tänkte jag att det bara skulle krävas en chans för att bollen skulle gå i mål. Det hände också och särskilt många fler lägen hade vi inte. Det hade inte Sivasspor heller, det var lite en sådan match, och den möjligheten uppstod med kvarten kvar. Jag satte ett mål som jag förstås är väldigt lyckligt över, säger Birmancevic. 

ANNONS

Du gjorde fyra mål förra augusti och detta var ditt fjärde denna månad.  
- (skratt) Den statistiken kände jag inte till. Men som jag sagt tidigare passar det mig att spela i Europamatcher, och att spela under sommaren när vi har många matcher. Det är så klart en vacker tid på året, och supportrarna och alla njuter. 

Vänsteryttern har gjort 14 mål i alla turneringar under 2022. 

Publicerad 2022-08-25 kl 22:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto