Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSGALAN

Ericson nekar tränaruppdrag: "Vill minimera ohälsa"

Foto: Bildbyrån.

Håkan Ericson tog för två år sedan U21-EM-guld - men tar inte sikte mot ett nytt tränaruppdrag. Han kommer framöver att arbeta med ohälsa. 
- Vi ska minimera ohälsan på svenska arbetsplatser, säger han i en intervju inför Fotbollsgalan till Fotbollskanalen. 

Håkan Ericson ledde, under sommaren 2015, helt osannolikt det svenska U21-landslaget till guld i U21-EM och tog bara två år senare laget till ytterligare ett Europamästerskap, där Sverige åkte ut i gruppspelet. Därefter fick han lämna sitt uppdrag för nya utmaningar. 

Men Ericson kommer inte att arbeta inom fotbollsvärden på ett tag. Han kommer innan årsskiftet att börja jobba med ett nytt projekt för att minimera ohälsa på arbetsplatser. 

- Jag ska tillsammans med Sturebadet Health försöka att minimera ohälsan på svenska arbetsplatser med ett verktyg som heter CHR. Jag börjar förhoppningsvis jobba där innan årets slut, säger han. 

- Det är entreprenören Magnus Helgesson och en kvinna som heter Eva Boström, som har tagit fram ett väldigt spännande verktyg som kan hjälpa medarbetare på arbetsplatser. Vi ska attackera ledarskap, organisatorisk ohälsa och så vidare med ett gäng toppkonsulter. 

Han är just nu inte särskilt sugen på ett nytt tränaruppdrag. 

- Det har funnits och det finns kanske ett sug framöver. Just nu är fokus på det här och vi får se om det blir livsvalet eller inte, säger han. 

Publicerad 2017-11-20 kl 19:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons