Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sveriges sista träning innan matchen - Isaksson fick hårt skott i skrevet och tvingades bryta

Fotbollskanalen

När Sverige tränade inför matchen mot Bosnien-Hercegovina såg startelvan klar ut - samtidigt som Isaksson fick ett tungt skott rakt i skrevet.

Fotbollskanalen hårdbevakar landslaget inför Hamréns första landskamp på hemmaplan. På dagens träning kunde vi se vad som borde bli Hamréns startelva.

Isaksson: Safari-Mellbeg-Majstorovic-Larsson;Svensson-Wernbloom; Wilhelmsson-Källström-Bajrami; Toivonen

Återstår att se om det blir så imorgon.

Så har var träningen, minut för minut:

11:28 Hej och hopp. Då var vi igång igen. Ny träning, utan Elmander, men väl med en Kim Källström som just klackade igång sitt pass.

11:29 Spelarna kör "grisen" i mittcirkeln igen och firade just att Granqvist missade med ett avgrundsvrål.

11:31 Dorsin värmer upp Isaksson med lite skott och Kim - sin vana trogen - hoppade precis emellan och blev träffad. "Aj..." sa han och rullade några Christiano Ronaldo-varv på backen.

Annons

11:32 Hamrén samlar laget. Dags för att bli allvarliga, för att parafrasera Darkwing Duck.
11:34 Nu gjorde Hamrén precis en liten dans och skickade sedan iväg spelarna som applåderade i språngmarsch. Så för att svara på frågan från "Mannen", Hamrén då kanske?

11:34 Majstorovic har limegröna skor, Toivonen knallgula - och det är väl ungefär så mycket som spelarna har hunnit utmärka sig så här långt.

11:36 Mellberg och "Majan" leder nu laget som springer omkring och kör gamla "Höga knän, sparka rumpan, klappa fötterna etc etc...", snart kommer väl indianhoppen?

11:38 Mina kollegor tyckte att Safari var vassast på träningen igår "kanske för att han var närmast oss", sa de, för att bekräfta min teori. Men jo, nog måste han få speltid alltid.

11:38 Jag snackade med Bajrami igår, och helt klart är han ju den som lyser mest i landslaget JUST NU, i och med flytten och att han får vara med här. Glad som en lärka.

Annons

11:40 Team building, är väl det som närmast beskriver det spelarna håller på med nu. "Mycket garv", sa Anders Svensson igår. Och jo, nog garvar de alltid. Den här gången för att Jonas Olsson fick göra armhävningar.

11:41 Var och en verkar få välja en konstig hoppövning som de andra måste hoppa med i. Lite skojigt kanske, men ännu skojigare att de faktiskt börjar med boll nu.

11:41 Om Bajrami ler mycket? Ja, på presskonferenser och så, men på träningarna har han sett väldigt fokuserad ut - vilket man förstås kan förstå.

11:43 Många spelare sa igår att Hamrén fört med sig mer energi och en mer positiv attityd än vad Lagerbäck hade, och visst känns det som att hans filosofi är att det ska vara lite med larv och garv. Å andra sidan, medelåldern har ju också sjunkigt rätt kraftigt - och de yngst för väl med sig en del sånt också.

Annons

11:43 [Comment From Guest Guest: ]
Hur ser Sebastian larsson ut? Verkar han gilla högerbacksplatsen?

11:45 Titta, nu fick jag precis lära mig hur jag kan lägga in frågorna i chatten. Fantastiskt. "Bissen" vill spela på mittfältet, men om det inte finns någon plats där för honom, har han inget emot att spela högerback, enligt honom själv.

11:45 [Comment From Guest Guest: ]
Hur har det gått för Marcus Berg?

11:46 Han var ganska osynlig igår, tyckte i alla fall jag. Men å andra sidan har han ju inte spelstilen där han är inblandad i allt som händer på planen. Och när han väl går ner, möter boll och agerar lite target, ja då ser han okej ut.

11:46 [Comment From Edin dzeko Edin dzeko: ]
Visst är det inte reservlandslag som spelar mot bosnien?

11:47 Förutom att Zlatan tackat nej och att några inte kan vara med på grund av skador, är det väl så starkt som det kan bli.

Annons

11:48 [Comment From aik aik: ]
Hur ser det ut för våra keepers? kommer de hålla tätt?

11:48 Tveksamt, va? BoH gjorde många mål i kvalet och är ju ruggigt bra offensivt, så det känns som att det borde kunna bli något insläppt...

11:51 Nu har Hamrén delat upp laget i västar och O-västar, när västade spelar runt i sin fyrkant springer tre av de andra in och försöker bryta bollen. Gammal hederlig kortpassningsträning.

11:52 Vi ska se senare hur de delar upp laget inför elvamannaspelet, men några vidare slutsatser kan vi inte dra nu.

11:54 [Comment From Guest Guest: ]
Vem är hetast av anfallarna just nu?

11:54 [Comment From viktor viktor: ]
hur stor kommer ola toivonen han har spelat bra i psv den här säongen?

11:55 Daniel Larsson? Han lär ju inte få starta imorgon, men våra anfallare har ju nästan samtliga rätt dåliga säsonger bakom sig. Toivonen har varit sådär i PSV. Fått mycket speltid och gjort 13 ligamål, vilket kanske är lite lite. Finns en intervju med honom från igår, publicerad idag vid 10-11-tiden.

Annons

11:55 [Comment From MANU MANU: ]
fjompigt att skriva cristiano ronaldo när det är dani "häliwood" alves som står för det i spanska ligan

11:57 De har nog varit lika goda kålsupare båda två, under vissa tider under sina karriärer. Illa hur som helst, men mer eller mindre alla spelare har ju tagit ett onödigt varv någon gång.

11:57 [Comment From Dalle Dalle: ]
Vem utav de unga spelarna försöker styra mest? Vilka tar initiativet?

11:58 Jag tycker att Jonas Olsson tar för sig bra. Mikael Lustig var även han bra igår. Martin Olsson och Emir Bajrami har varit helt okej, men övningarna passar kanske inte deras spetskvaliteter jättebra.

12:00 [Comment From Guest Guest: ]
Hur är det med Elmander?

12:01 Det har jag ju förstås glömt att skriva, men Marcus Lantz har ju kommit in, nu när Elmander lämnat. Angående Elmander så har han ju åkt hem. Hur allvarlig skadan är är oklart.

Annons

12:02 Lennartsson och Hamrén fortsätter drilla kortpassningsspel i fyrkanter. "Tempo, tempo!", skriker Lennartsson. Ingen tid att drälla med boll här inte.

12:03 [Comment From Alex Alex: ]
Så Jonas Olsson är en av dom unga:) Han är 27.. men visst i det här sällskapet med många veteraner så..

12:05 Jag tänkte på de mer nya, ska jag väl säga. Men du har förstås rätt, så pass gammal som han är så ska han ju ta för sig.

12:05 [Comment From daman daman: ]
Har Hmrén lagt upp träningen väl?

12:06 Jag tycker det. Men det vet ju han och Lennartsson defintivt bättre än vad jag gör. Det är tydligt att tempot i passningsspelet är viktigt, och då är det ju, för att lyckas internationellt är passningsspelet alfa och omega.

12:07 [Comment From ÅFF ÅFF: ]
Kan du dra en lguppställning, så som du tror det kan se ut imorgon?

Annons

12:10 "Jag vill testa Källström lite längre upp..." sa Hamrén igår, och satte honom som släpande forward. Jag är osäker på om det faktiskt blir så imorgon, så något sånt här kanske
Isaksson;Safari-Mellberg-Majstorovic-Larsson;Svensson, Källström; Bajrami-Toivonen-Chippen;Berg

12:11 Men det är lite det jag hoppas på också. Vi får se lite senare, när de spelar 11-mot-11, hur det faktiskt ser ut. Sedan så vill säker Hamrén testa lite olika spelare också.

12:13 Elva-mot-elva nu. Hamrén testar Toivonen på topp med Källström som släpande nu på träningen. Wernbloom inne på mittfältet. Bajrami till höger, Chippen till vänster.

12:13 [Comment From HV HV: ]
Hur är formen för "Chippen"?

12:14 Han var bäst i saudiska ligan (det fick han pris för) under året, så formen bör ju vara helt okej, oavsett standarden på fotbollen där.

Annons

12:15 Bra samspel mellan Kim och Toivonen, och då blåste Hamrén av.

12:15 [Comment From Björn Björn: ]
Hur involverad är Hamrén? Tar han en observatör-roll eller är han med och styr? Från rapporteringen känns det som att Lennartsson är den mest aktive.

12:16 Igår var Lennartsson defintivt mest aktiv. Nu skriker Hamrén ordentligt i 11-mot-11-spelet, och stoppar det i parti och minut för att ge nya instruktioner.

12:17 "Det är bra, det är bra, det är bra!", skriker Hamrén. Vad som hände? Att det offensiva presspelet lyckades... okej.

12:17 [Comment From Benny Benny: ]
Elmander skulle ju spelat till vänster. Vem tar hans plats nu?

12:18 Bajrami är där nu, i alla fall. Verkar väl inte helt otroligt?

12:19 Hamrén blåser så fort det gått 15 sekunder, och ger nya intruktioner. "Detaljstyrning", säger TV4-Staffan bredvid mig. Mer taktiskt noggrann än Lagerbäck? Njaaa.

Annons

12:20 [Comment From Higuain Higuain: ]
vet du vilken kanal som sänder matchen?

12:20 TV8. Man kan tycka att Sveriges populäraste landslag ska visas i en större kanal!
Friday May 28, 2010 12:20

12:21 [Comment From Nisse från Enköping Nisse från Enköping: ]
Skulle ni kunna ge mig en kvalifikativ prognos för hur Emir Bajrami sköter sig. Ser det bra ut? för oj vilka förväntningar jag har på den killen. Skulle vara oerhört roligt och intressant med ett inhopp mot Bosnien........

12:23 Emir Bajrami sköter sig helt okej, men han har inte fått sådär jättemycket uträttat. Men då är ju träningen rätt sönderblåst också. Nyss fick han schysst boll i djupled, ner mot kortlinjen, vände in och spelade ett mediokert pass till Kim, det är det bästa han har visat. Typ.

12:23 [Comment From Eme Eme: ]
Är Safari med i truppen?

Annons

12:23 Han är med i truppen och med i den elva som ser ut att få starta imorgon.

12:23 [Comment From MAH MAH: ]
hur ser backlinjen ut??

12:24 Safari-Maj-Mellberg-Larsson, från vänster. De ser väldigt bra ut, så här långt.

12:25 "BRA OLA!" skriker Hamrén. Återigen ett lyckat presspel, den här gången på egen planhalva.

12:25 [Comment From Anton Anton: ]
Enligt vad du sett och hört, är det troligast att Martin Olsson får börja på bänken imorgon? Själv tycker jag han borde få chansen om de bestämt ska flytta ner Larsson på backen. Eller kan varken Emir eller Olsson spela bra på högerkanten?

12:27 Det känns mest troligt, ja. Chippen och Bajrami känns som hetare alternativ, enligt vad vi sett på träning, på yttermittfältet. Men det hade varit väldigt kul om han fick en chans. Skön typ!

12:28 Betydligt mer elva-mot-elva idag än vad det var igår. Det som drillas för "förstaelvan" är fortfarande försvarsspel. Laget utan västar för börja med bollen nästan varje gång.

Annons

12:29 [Comment From Eme Eme: ]
Ser man några tecken på vem som ska vara den tydliga spelfördelaren? Hur är det med konkurensen på nr:10?

12:31 Som det ser ut nu kommer Kim Källström eller Ola Toivonen att spela bakom den ensamma anfallaren. Kim gör det just nu - ska bli intressant att se honom där - men det kan väl också bli så att han tar steget ner och puttar ut Wernbloom ur startelvan.

12:32 [Comment From Marcus Marcus: ]
Hur är det med Marcus Berg form?

12:32 Vi ska snacka med honom idag, så får vi höra vad han säger om den. Av den säsong han haft kan man ju annars dra slutsatsen att den inte är den bästa. På träningarna har han inte heller sett jättehet ut.

12:33 Nu ja, inläggsövningar dirigerade av Hamrén på ena sidan och Lennartsson på andra. Majstorovic nickade in första inlägget direkt.

Annons

12:34 Och skottövning på det. Pass från spelare utanför straffområdet, inlägg - Sebastian Larssons är underbara - till två spelare i straffområdet. Pass utifrån direkt in, vändning och skott. Så ser det ut. Ungefär.

12:35 [Comment From Bojan Bojan: ]
När glider Lantz in? Eller är han med idag? Hur går det för honom isf?

12:35 Lantz är med på träningen idag, däremot är det lite osäkert om han följer med till Vitryssland. Mer om det senare.

12:36 Berg har hittills bränt allt. Det ser inte jättelovande ut. Han kanske sparar de bästa avsluten till imorgon?

12:36 [Comment From proffessorn proffessorn: ]
wendt var ju bland dom bästa mot Wales,hur ser han ut?

12:37 Jag tycker att han sett vass ut. Han slår just nu inlägg från vänster, närmast läktaren här, och Lennartsson ger honom beröm varenda gång.

Annons

12:37 Hetaste målskytten idag? Mellberg. Han chippade just in bollen. Det är en underlig värld vi lever i...

12:37 [Comment From Alex Alex: ]
Är Molins med i truppen eller är han skadad?

12:38 Molins gick ju av matchen mot BP skadad - ljumskproblm var det väl? - men han var aldrig uttagen i A-truppen.

12:39 [Comment From Arez Arez: ]
Hur sköter sig målvakterna? Vilka är hetast?

12:40 Isaksson har sett riktigt vass ut och gjort en hel del bra räddningar. Nu fick han dock en riktig pärla rakt i mellangärdet (om den inte tog längre, lite sämre till). Allbäck kliver in i målet.

12:40 [Comment From Hoa Hoa: ]
Någon spelare som ni saknar i truppen (som ni tycker)?

12:42 Med tanke på anfallarnas form, och att Elmander nu gick ut skadad så hade man ju gärna sett Avdic, det är ju ändå bara vänskapsmatcher som kommer nu. Samtidigt så ska ju han vara med i U21.

Annons

12:42 [Comment From Gus Gus: ]
Vem spelar som ensam forward i den troliga startelvan?

12:43 Idag testade de Berg, idag Toivonen. Det blir en av dem och med tanke på hur det sett ut idag kanske jag ändrar grundtipset till Ola. Men nu när jag skriver gjorde just Berg mål, så det kanske vänder nu!

12:44 Volleybredsida i krysset av Lantz, till allas stora glädje!

12:44 [Comment From Hoa Hoa: ]
På tal om anfallare då. Hu skulle Guidetti te sig?

12:45 Är han inte en bit ifrån A-truppen ändå? Det är ju en jäkligt spännande spelare, men först ska han ju ändå bli uttagen till U21. Ni läste väl att han var Lennartssons förstareserv i truppen?

12:47 Bajrami skruvade precis in en boll i bortre, utan målvakt i målet, och skrek "oj oj oj" och gjorde en liten glädjepiruett. Mer sånt!

12:48 [Comment From Marazi Marazi: ]

Annons
Vilken spelare av de fyra topplagen (ÖSK, HIF, MFF, MAIF) skulle ha mest att hämta? Någon i MAIF som skulle kunna ge något till landslaget?

12:50 Rasmus Jönsson och Molins lär väl vara nästa namn in, kan man tro. Från Mjällby? Tobias Grahn har ju steget, självförtroendet och erfarenheten, och Sverige har ju lite dålig konkurrens just på den positionen, men med det sagt så är han ju ändå en bit ifrån truppen.

12:50 [Comment From freeedy freeedy: ]
Chippen då? har han kvar speeden?

12:51 Beror väl på från vilken tid vi jämför med. 2004-speeden kanske han inte har, men visst är han fortfarande rätt rapp i steget.

12:52 Spelarna fortsätter att nöta lite egna skott. Eller ja, vissa av dem i alla fall. Allbäck har dragit igång en "gris" igen och Safari stretchar tillsammans med gubbarna.

12:53 [Comment From guest guest: ]

Annons
Hur går det för martin olsson?

12:55 Han snackar just nu mano-e-mano med Lennartsson. Bajrami ansluter. Jo, Martin O har skött sig helt okej, men det här är ju också hans första träningar med Hamrén och landslaget. Så det är ju lite nytt.

12:57 Wendt och Wernbloom verkar ha någon sorts personlig vendetta i "Grisen"... men det var Lustig som åkte dit och fick "fingersnärten" i nacken.

12:59 Dusan Djuric fortsätter att dra in skott i bortre.

12:59 [Comment From IB IB: ]
Två spelare som jag hoppas får rejäl speltid är Granqvist och Djuric, men de verkar inte så heta, eller?

1:00 Jag skulle inte säga att de är oheta, men det verkar som att Hamrén har ett par spelare som han hellre ser i en startelva. Dusan kan ju få speltid om matchbilden blir sån att vi måste in med kreativitet.

1:01 Chatten slut för idag. Presskonferens klockan 14.45, igen. Där ska vi väl försöka luska ut vilka som startar imorgon och snacka med Berg och några av de andra.

Annons

1:02 Tack för att ni läste, frågade och kom med synpunkter. Inte det hetaste matchen någonsin imorgon kanske, men det är ALLTID kul med landskamper! Och BoH har dessutom ett härligt lag. Vi hörs

Publicerad 2010-05-28 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto