Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berg kan lämna Hamburg: Ingen idé att vara kvar som fjärde forward

Sverige

Sommaren 2009 var Marcus Berg glödhet. Annat läge nu – framtiden i Hamburg är osäker:
- Jag gör försäsongen där, sedan får vi se, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige springer ut för att möta Bosnien på Råsunda lördag kväll är det Ola Toivonen som startar som anfallare. Marcus Berg får nöja sig med en plats på bänken. Det trodde nog inte många för ett år sedan då Berg gjorde sju mål i U21-EM.
- Det är jättekul att bara vara med landslaget, säger Marcus Berg i källaren på spelarhotellet.
- Det är många unga och nya spelare och sedan en ny tränare så det känns spännande att få vara en del av det.

Hur känns det att se Ola Toivonen före dig?

- Vi vet inte hur det sett ut om jag hade varit frisk mot Italien och Wales, nu var Ola bra mot Wales och det är möjligt att han är steget före, men jag har inte gett upp.

Annons

Efter succén i U21-EM köpte Hamburger SV anfallaren för över 100 miljoner kronor och många trodde att han på allvar skulle ta upp kampen om en plats i A-landslaget.
Istället har han haft en tyngre säsong:
- Det har verkligen inte gått som jag hade tänkt, men jag tycker inte det var en fiaskosäsong, säger Marcus Berg.
- Egentligen hade det bara gått rakt uppåt efter att jag lämnade Göteborg, det kändes kul och det gick bra. Men det är ingen skillnad nu, jag vill prestera i varje match.

Varför gick det inte så bra i Hamburg?

- Jag vill verkligen inte skylla på något, det känns som om man skyller i från sig. Men det handlar oerhört mycket om förtroende från tränaren. Jag har både gjort bra och dåliga matcher men det som är svårt är att prestera om man vet att man inte kan göra en sämre match.
- Sedan missade jag försäsongen och då kom jag efter direkt och ändå fick jag börja spela för tidigt.

Annons

Mannen som värvade Berg, Bruno Labbadia fick sparken i våras. Nu spekulerar tyska tidningar friskt om att nye tränaren Armin Veh inte kommer att behålla svensken, eftersom Mladen Petric och Ruud van Nistelroy är kvar i klubben och man har förlängt med Paolo Guerrero.
- Det är en ny tränare och jag har inte pratat med honom ännu, och i slutändan är det han som bestämmer. Jag har pratat med min agent (Sören Lerby) och jag kommer att göra min försäsong där och sedan får vi se. Det är mycket som kan hända, men jag ska göra en bra försäsong.

Hur ser du på att lämna Hamburg?

- Det är ingen idé att vara kvar som fjärde forward eller femte forward. Det är en jättebra klubb, en storklubb med många anfallare, men jag kan inte vara nöjd med tio-minuters-inhopp då och då. Jag är så ung att jag känner att jag vill spela.

Annons

- Förra säsongen missade jag försäsongen och får jag bara göra en rejäl sådan så ska jag visa dem.

Efter landskamperna väntar tio dagars semester till för Marcus Berg, därefter ska han inställa sig i Tyskland för att visa Armin Veh vad han kan.

En stark insats i A-landslaget hade kunnat ge det rätta självförtroendet.

Publicerad 2010-05-28 kl 18:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto