Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lantz saknar visum till Vitryssland - landslaget skickar expressansökan

Sverige

Marcus Lantz blixtinkallades till Blågult. Men det är bråttom att ordna ett visum – annars får mittfältaren stanna hemma från Vitryssland.
- Jag är inte alls orolig, säger landslagschefen Lars Richt.

På torsdagens träning skadades Boltonanfallaren Johan Elmander så pass svårt att han tvingas lämna återbud till de två stundande landskamperna. I stället plockades Marcus Lantz med i truppen, och reste omedelbart till Stockholm från Skåne.

Väl på plats inleddes en febril aktivitet för att säkra 34-åringens inresa i Vitryssland till bortamötet den 6 juni. Landslagets ledarstab hävdar att läget är under kontroll och räknar med att få alla papper godkända i god tid från den vitryska ambassaden. Att söka visum är en standardprocedur som inte brukar vålla större bekymmer.

- Det har vi skött. Ansökan är inlämnad och vi får den innan vi åker iväg, säger Lars Richt till fotbollskanalen.se.

Annons

Så det finns ingen risk att Lantz tvingas stanna hemma?
- Det hoppas jag inte. Så länge man inte har ett visum så vet man ju aldrig. Men jag är inte ens orolig. Det här ordnar sig.

Hur lång tid brukar det ta att få tillbaka en visumansökan?
- Det beror på om man söker med så kallad ”express” eller inte. Vi åker inte så ofta till Vitryssland så jag kan inte svara på den frågan.

Men har ni lämnat in en sådan expressansökan den här gången?
- Ja, det är klart att vi har. Det förstår du ju själv. Om han kommer in sent så gör man naturligtvis det som går att göra.

Och ni är övertygade om att få tillbaka den i tid?
- Absolut. Som sagt är jag inte ett dugg orolig, säger Richt.

Fotbollskanalen.se har sökt Marcus Lantz för en kommentar. Till lördagens match mot Bosnien på Råsunda är han i alla händelser spelbar.

Annons
Publicerad 2010-05-28 kl 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto