Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Celtic jagar Granqvist: ”Absolut intressant”

Sverige

Andreas Granqvist vill ta klivet till en större klubb. Skotska Celtic jagar honom.
- Det är absolut intressant, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Efter två säsonger i holländska Groningen siktar den förre HIF-backen Andreas Granqvist på att ta ett kliv i karriären. Han hoppas på att skifta till en större klubb eller liga. Och det redan i sommar:

- Det är många klubbar som är intresserade från Tyskland, Frankrike och Skottland. Visst, det är skillnad på att vara intresserad och att det ska bli konkret men det verkar lovande, säger Andreas Granqvist.

Mittbacken som även hunnit med ett halvår i Wigan har två år kvar på kontraktet i holländska Groningen och måste alltså köpas loss från kontraktet.

Skotska Celtic är den klubb som är hetast, enligt Granqvist, men även Hamburg, Schalke 04, Wolfsburg och en del andra har varit på besök.

Annons

- Celtic har varit och sett mig flest matcher. Om det är intressant? Det är absolut intressant, säger han om den klubb som nu ligger lågt i väntan på ny manager.

Andreas Granqvist inser att spel i landslaget hade kunnat höja honom i konkurrensen vid ett klubbskifte och hoppas att få möjlighet att visa vad han kan mot antingen Bosnien eller Vitryssland.

- Klart att de även tittar på landskamper och att det kan öka mina chanser. Självklart hoppas jag på speltid mot Bosnien, men chanserna är kanske stört mot Vitryssland i och med att Olof (Mellberg) inte är med där.

Den tidigare HIF-spelaren var med i EM-truppen redan 2008 men har bara gjort fem landskamper. Han har tappat räkningen på hur många läktare och bänkar han nött utan att få speltid.

- Det är i varje fall fler än fingrarna på två händer, men det har hela tiden varit tuff konkurrens, säger han.

Annons

Hur har du känt efter varje ratning?

- Klart att man inte varit nöjd när man åkt hem efter en del läger utan att få speltid, särskilt efter träningsmatcher. Det är Lasse (Lagerbäck) och Roland (Andersson) som gjort sina val.

Förvånad över att Hamrén inte testat dig – han måste ju veta vad Mellberg och Majstorovic går för, eller?

- Han vill säkert spela in stommen nu när han är ny men de samtal jag haft med Hamrén är positiva.

Ingen fundering på att sluta åka till landslaget?

- Absolut inte, jag har tålamod. Jag är 25 år och min tid kommer.

Publicerad 2010-05-28 kl 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto