Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alba sticker ut: "Häpen över att behöva förklara hur bra han är"

La Liga

Jordi Alba är omgångens spelare i Fotbollslabbet.
Framför allt sticker vänsterbacken ut offensivt.
- Alba kanske har svagheter defensivt, men å andra sidan handlar det om att göra flest mål också. Gör du tre mål kan du släppa in två, säger Ola Lidmark-Eriksson i Fotbollssöndag Europa.

2:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Fotbollslabbet här.

Jordi Alba har funnits med i veckans lag i Fotbollslabbet många gånger, och den här veckan blev han "omgångens spelare" efter Barcelonas vinst mot Mallorca.

Ett mål har det blivit för vänsterbacken i La Liga denna säsong, men han sticker ut på många andra sätt. Nio assist har han bidragit med till exempel, varav en kom i helgens match.

Fotbollslabbets expert Ola Lidmark-Eriksson menar att det är lättare att sticka ut offensivt än defensivt rent siffermässigt, och så är fallet även för Barca-backen.

- Alba kanske har svagheter defensivt, men å andra sidan handlar det om att göra flest mål också. Gör du tre mål kan du släppa in två, säger Lidmark-Eriksson.

ANNONS

33-åringen stod dessutom för över 110 lyckade passningar, att jämföra med Mallorca som fick ihop cirka 200 lyckade passningar - som lag. 

Leo Jägarskiöld Velander pratade om Albas prestationer i Fotbollssöndag Europa.

- Han (Jägarskiöld Velander) lät häpen över det, att han behövde förklara hur bra Jordi Alba är. Vi vet det efter fyra år med dig, säger Gusten Dahlin.

Publicerad 2022-05-02 kl 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto