Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollslabbet om Immobile: "Han är ju nästan utomjordisk i Lazio"

Serie A

Ciro Immobile är en av de starkaste målgörarna i Serie A.
Ändå har anfallaren aldrig riktigt fått sitt stora genombrott.
- Kanske är det för att han aldrig har fått samma genomslaget i landslaget som i Lazio, säger Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson.

5:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Ciro Immobile är en av de absolut viktigaste spelarna för Lazio och har öst in mål i Serie A under många år. Han har blivit krönt skyttekung tre gånger, den senaste då han gjorde 36 mål under säsongen 2019/2020.

Men det är stor skillnad på den Immobile som levererar i Lazio vecka efter vecka och den Immobile som spelar i det italienska landslaget. Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson jämför statistiken för 32-åringen i de två olika sammanhangen.

- Det kanske förklarar bilden av honom som, inte en världsklassanfallare om man säger så. Spidern under EM är ju mikroskopisk. Allting krymper inåt när han är i landslaget jämfört med när han är i Lazio, menar Lidmark Eriksson.

ANNONS

Lidmark Eriksson menar att Immobiles statistik i princip halveras på alla parametrar om man jämför klubb och landslag, till exempel gällande avslut och bollkontakter i straffområdet.

- Sedan ska vi ta med oss att på den här avslutsparametern är han nästan utomjordisk i Lazio, lägger Lidmark Eriksson in.

Se hela analysen i spelaren ovan.

Publicerad 2022-02-27 kl 19:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto