Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Doldisen är januarifönstrets bästa värvning - experten: "Påminner en hel del om Luis Suárez"

Fotbollslabbet

Januarifönstret är stängt för denna gång.
Bästa värvningen? 19-årige doldisen Matías Arezo till Granada, menar Fotbollslabbets expert Ola Lidmark Eriksson.
- Gör man det han gör i en högstsaliga som 19-åring, så är det väldigt ovanligt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/Fotbollslabbet.

Januarifönstret är stängt för denna gång.

Flera stora övergångar ägde rum, såsom Dušan Vlahović till Juventus, Ferran Torres till Barcelona och Luis Díaz till Liverpool. Men ibland är det inte de dyraste värvningarna som är de bästa. Så var fallet detta transferfönster, menar Fotbollslabbets expert Ola Lidmark Eriksson, som vill utse en övergång som gått många under radarn till den bästa: Matías Arezo, 19, till La Liga-klubben Granada.

Den 19-årige uruguayanske anfallaren skrev på för Granada under Deadline Day, och anslöt från den uruguayanska klubben Club Atlético River Plate i en affär som uppges ha kostat spanjorerna fem miljoner euro (52 miljoner kronor).

ANNONS

Men vad är det som gör honom till januarifönstrets bästa värvning?

- Dels är han väldigt ung, dels har han har stått för en imponerande målproduktion under flera säsonger i Uruguays högstsaliga. Bara där börjar det ringa lite klockor, säger Lidmark Eriksson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Men han har inte bara avslutsförmågan och dribblingsförmågan, utan han är också rätt vass på huvudet. Att ha den kombinationen, framför allt vid hans ålder, är inte vanligt. På det sättet påminner han en hel del om Luis Suárez, att han är en ganska komplett anfallare. Han har både avsluten och tekniken.

Arezo noterades för 16 mål och sju assist i den uruguayanska högstaligan under säsongen 2020-21, och 15 mål och åtta assist 2019-20. Detta trots att han under perioden 2019-2021 varit 17-19 år gammal.

- Pratar man spiderdiagram och man gör det han gör i en högstsaliga som 19-åring, så är det väldigt ovanligt. Om man bara jämför med Alexander Isak, visst är det svårt att likställa ligor (allsvenskan och Uruguays Primera División), är han till och med lite vassare än det Isak gjorde i AIK. Så det är nog det minsta vi kan förvänta oss, att Arezo inom något års tid kommer vara i nivå med Isak idag.

ANNONS

Men det är inte bara kortsiktigt som värvningen är av hög klass, menar Lidmark Eriksson.

- Det känns som ett fynd. Skulle han ha samma utveckling som Isak får man nästan lägga på en nolla (50 miljoner euro/523 miljoner kronor) nästa gång han säljs. Exakt en sådan värvning som en klubb av Granadas status ska göra för att växa och utvecklas.

Publicerad 2022-02-05 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto