POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSLABBET

TV: Fotbollslabbet: Vem ska avlasta Forsberg - Sema, Hamad eller Larsson?

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se avsnitt 4 av Fotbollslabbet i spelaren ovan.

Fotbollslabbet granskar statistiken för de svenska spelarna inför Janne Anderssons VM-trupputtagning. Vem ska egentligen avlasta Emil Forsberg?
- Sam Larssons siffror går inte att snacka bort, säger programledaren Gusten Dahlin.

Fotbollslabbet är tillbaka. I avsnitt fyra så ställer programmet de viktiga frågorna inför Janne Anderssons VM-trupputtagning på tisdag.

- Jag tror inte på några sensationer, men det är alltid de sista platserna. Säg kanske två sista platserna, mer är det inte, där det funderas på olika alternativ, säger Hasse Backe.

Ken Sema har haft en tyngre vår i Östersund, och är inte lika given i VM-truppen som tidigare. Backe tror dock att yttern kommer med till Ryssland.

- Det svänger snabbt, det är det ingen tvekan om. Det har det gjort för hela Östersund också. Sema kan vara ett namn som diskuteras, med eller inte med i den här VM-truppen. Men ju mer jag tänker på det med de offensiva alternativen som kan finnas för att förändra en matchbild, så tror jag nog i slutändan att Sema kommer med i hård konkurrens med Sam Larsson som inte ska glömmas. Som går jättebra i Feyenoord.

Fotbollslabbet kollar närmare på Emil Forsbergs säsong i Leipzig - där svensken inte nått samma höjder som säsongen 2016/2017.

- Det jag tror är den avgörande faktorn är att Leipzig har ändrat spelsystem, till 4-2-2-2 - ett gammalt brasilianskt spelsystem. Då blir han ju en av två centrala bakom två forwards, och det är inte så att han jobbar ute på en vänsterkant och tar sig igenom som förra året, säger Hasse Backe.

I programmet ställer man sig frågan om vem som ska avlasta Forsberg i VM. Är det Ken Sema, Jiloan Hamad eller Sam Larsson?

- Hans siffror går inte att snacka bort, säger Gusten Dahlin om den sistnämnde och får medhåll från Playmaker.ai:s Ola Lidmark Eriksson:

- Han är en av de i svenska truppen som faktiskt sticker ut. Spelar förvisso i en liga som vi kanske inte rankar riktigt lika högt som de allra bästa, men han gör det ju bra. Man kan ju inte förvänta sig så mycket mer än att vara bland de bästa i Holland på passningar, i försvarsspelet, i dribblingarna och i avsluten också.

Ett nytt avsnitt av Fotbollslabbet kommer varje fredag runt lunch på Fotbollskanalen och sänds därefter även i Sportkanalen kl 18.25. Har du ett ämne du vill att panelen ska titta närmare på i ett kommande program? Twittra till @fotbollskanal eller skriv till @fotbollskanalen på Instagram.

Vill du läsa mer om hur de olika datapunkterna tas fram och hur Playmaker.ai jobbar med fotbollsstatistik finns en utförligare beskrivning här.

Se avsnittet i spelaren ovan.

Fotbollslabbet tippar VM-truppen

Målvakter: Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt, Karl-Johan Johnsson.

Försvarare: Ludwig Augustinsson, Martin Olsson, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Pontus Jansson, Mikael Lustig, Emil Krafth.

Mittfältare: Emil Forsberg, Ken Sema, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Oscar Hiljemark, Jimmy Durmaz, Viktor Claesson.

Anfallare: Marcus Berg, Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti.

Publicerad 2018-05-11 kl 12:50

Fotbollslabbet

MFF "borde" ha vunnit allsvenskan

Siffrorna visar: AIK tog 12 poäng mer än förväntat

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå