Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
2:20

Foto: Kalla fakta/nordiconsports.com

Nästa

Avbryt
Försök igen

Agentens förklaring: ”Tänkte att det såg misstänksamt ut”

När misstankar om matchfixning riktades mot en tidigare AIK-spelare togs hans namn och bild bort från Nordicon Sports Managements hemsida.
På grund av rädsla för att agentbolaget skulle ta skada, enligt företagets ägare Nochi Hamasor.
- Jag tog det säkra före det osäkra, säger Hamasor till Kalla fakta.

TV4:s program Kalla fakta, har i samarbete med Fotbollskanalen, granskat ett hemligt agentnätverk som vill styra svensk fotboll. Avsnittet ”Fotbollssyndikatet” släpps under måndagen och i det framkommer att den tidigare AIK-spelaren som misstänks ha erbjudit AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos en stor summa pengar i ett försök att rigga vårens möte mellan IFK Göteborg och AIK, är agent - och dessutom var delaktig i Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund i januari.

När det misstänkta mutförsöket ska ha ägt rum jobbade den tidigare AIK-spelaren för agentbolaget Nordicon Sports Management, enligt företagets egen hemsida där mannen var presenterad som ”Agent” med text och bild. Men efter att det blev känt att den tidigare AIK-spelaren misstänktes för matchfixningsförsöket försvann helt plötsligt bilden och presentationen av honom på hemsidan.

ANNONS

Varför? Till Kalla fakta säger Nochi Hamasor, som driver Nordicon Sports, följande:

- Jag ringde honom och då sa han att det är honom de misstänker för det här. Då tänkte jag att han måste bort från hemsidan. Jag anser att det skadar mitt varumärke och jag kan inte ha sånt på mig när jag ska bygga ett omdöme och rykte hos unga grabbar. Sånt där ska inte finnas inom fotbollen.

Enligt Hamasor jobbar den tidigare AIK-spelaren för Vladica Lemic, som arbetar med Alexander Isak och låg bakom Dortmund-flytten, och inte Nordicon Sports Management.

- Han jobbar inte för mig, han jobbar för Vlado Lemic. Tanken var att han skulle börja scouta för mig, säger Hamasor till Kalla fakta.

Nochi Hamasor hävdar att han lärde känna den tidigare AIK-spelaren i samband med att just Isak såldes från AIK till Dortmund.

- Jag träffade honom i samband med Isak-dealen. Han hade ju ett stort syfte där, det kan ni fråga Isak själva. Han (agenten) var en drivande faktor i att få honom (Isak) till den agentstaben som han tillhör i dag. Det är inget som är hemligt. Jag pratade med honom då och frågade vad han skulle göra, och han visste inte. Då frågade jag om han kunde öppna lite dörrar (i ett visst land). Så satte jag upp honom där (på hemsidan) och frågade när samarbetet skulle börja.

ANNONS

Hamasor upprepar sedan hur han tänkte när han fick höra att mannen är misstänkt för det uppmärksammade matchfixningsförsöket:

- Jag ringde honom och frågade vad fan det var som hände. Då sa han: ”Det är ingenting, jag har inte gjort något”. Då tänkte jag: ”Shit, jag tar bort honom från min hemsida”. Jag tog det säkra före det osäkra. Jag har ingen aning om det här. Jag tar fullt avstånd från sånt och det skadar ju mitt företagsnamn om det nu skulle vara så att han… Så jag har faktiskt inte pratat med honom sedan dess.

- Jag tänkte att han måste bort (från hemsidan) fortare än kvickt, att det ser lite misstänksamt ut. Det var självklart för min del att han går bort där. Jag vet inte vad som har hänt, om den här matchfixningen har ägt rum. Jag har noll koll på den. Han säger att han inte har gjort något, men jag kan ändå inte ta den risken att vara förknippad med sån jävla skit.

Se ett inslag om den misstänkte matchfixarens inblandning i Isak-affären i spelaren ovan.

Kalla fakta - Fotbollssyndikatet sänds i TV4 på måndag, klockan 20.00.

ANNONS

TIPSA OSS

Vet du mer? Tipsa oss!

Mejla: andreas.sundberg@tv4.se

Fakta

Om Kalla fakta - Fotbollssyndikatet

Under de senaste månaderna har Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg och Kalla faktas Fredrik Quistbergh granskat svensk fotboll och personer inom ett hemligt agentnätverk. I smyg försöker de styra den svenska marknaden.

I Kalla faktas program ”Fotbollssyndikatet” beskrivs hur nätverket genom bland annat hot och matchfixning försöker tjäna snabba pengar. Polisen vittnar om hur aktörer i Sverige med hjälp av pengar och lyxprylar lockar till sig spelare för att skaffa sig konkurrensfördelar.

Mitt i allt finns agenten och den tidigare AIK-spelaren som misstänks ha erbjudit AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos en stor summa pengar i ett försök att rigga vårens möte mellan IFK Göteborg och AIK, som sköts upp just på grund av matchfixningsförsöket. Vid tidpunkten då erbjudandet till Stamatoulous ska ha framförts jobbade mannen för agentbolaget Nordicon Sports Management, enligt företagets egen hemsida.

Nordicon Sports drivs av Nochi Hamasor, god vän till Zlatan Ibrahimovic. Han, precis som den tidigare AIK-spelaren, var involverad i Alexander Isaks hemlighetsfulla flytt från AIK till Borussia Dortmund. Hamasor har flera kopplingar till agenterna som arbetar med Isak och gjorde Dortmund-övergången till verklighet, de omstridda bröderna Vladica och Zoran Lemic. 

Men nätverket består också av personer som verkar i det dolda, personer med goda kontakter på fotbollsmarknaden men som utåt håller en låg profil.

Kalla fakta - Fotbollssyndikatet sändes i TV4 måndagen 2 oktober, klockan 20.00. Se hela programmet här.

Publicerad 2017-10-01 kl 08:01
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto