Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Medier i Norge: Snapchatagenten bad norska spelare om ”dick pics”

GRANSKNING

Efter Fotbollskanalens och GP:s granskning av Snapchatagenten:
Nu följer Josimar och Idrettspolitikk.no upp med nya uppgifter från norska spelare.
- Han skickade en bild på sig själv naken och bad om en ”dick pic” tillbaka, säger en spelare.

8:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se ett inslag om Snapchatagenten i spelaren ovan.

Fotbollskanalens och GP:s granskning av Snapchatagenten har väckt stor uppmärksamhet och starka reaktioner. Nu blir mannen omskriven även utomlands.

Magasinet Josimar och sajten Idrettspolitikk.no följer nämligen upp avslöjandet genom att publicera nya uppgifter om att unga norska spelare utsatts för oönskat sexuellt beteende av agenten.

De norska medierna skriver exempelvis att man fått till sig liknande historier som de som Fotbollskanalen och GP berättat om, och att de bekräftats av ett tiotal källor. 

Flera norska spelare vittnar om att de upplevt samma typ av närmanden som elitspelarna i Sverige som talat med Fotbollskanalen och GP.

Annons

- Han skickade en bild på sig själv naken på en säng och bad om en ”dick pic” tillbaka, berättar exempelvis en spelare för Josimar och Idrettspolitikk.no.

En annan spelare, som förklarar att agenten lockade honom med provspel i större klubbar i utbyte, säger:

- Jag upplevde samma sak.

En tredje spelare uppger att agenten bett om bilder på hans kropp för att få koll på hans fettprocent. Men även att agenten ville knyta till sig honom som sin klient och hävdade att spelaren skulle få ett kontrakt med en utländsk klubb om de började jobba ihop. 

Josimar och Idrettspolitikk.no har sökt Snapchatagenten utan framgång. För Fotbollskanalen och GP har han tidigare tillbakavisat alla anklagelser.

Snapchatagenten har medgett via sitt ombud att han "bett om fotografier på spelare" men att de "varit en del i uppföljning och motivering inom ramen för hans uppdrag" som "rådgivare". Vidare har ombudet uppgett följande:

Annons

"Min klient har aldrig bett om sk. "dick pics", skickat några sådana, bett om sexvideos, bett om nakenbilder eller vidrört fotbollsspelare i syfte att kränka deras sexuella integritet. De uppgifterna stämmer helt enkelt inte och grundar sig i att min klient har utsatts för brott (utpressningsförsök, reds. anm)”.

Publicerad 2023-06-29 kl 10:55
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto