Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Snapchatagenten duckar för polisen - utredning läggs ner

Sverige

Snapchatagenten slog tillbaka mot Fotbollskanalen och GP:s granskning - och polisanmälde påstådda utpressningsförsök.
Nu har polisens utredning lagts ner.
Anledningen? Agenten har inte svarat polisen efter avslöjandet.

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån, Fotbollskanalen.

Det var i somras som Fotbollskanalen och GP kunde berätta historien om Snapchatagenten. Granskningen bestod av vittnesmål om hur agenten utsatt klienter för olika former av oönskade sexuella handlingar. Exempelvis vittnade källor om att agenten skickat intima bilder på sig själv, bett om liknande bilder på spelare och gått så långt som att kräva "dick pics" i utbyte mot övergångar.

Snapchatagenten tillbakavisade alla anklagelser och hävdade via sitt ombud att "ett antal personer" bestämt sig för att "driva en smutskastningskampanj mot honom genom att lämna oriktiga uppgifter om honom till media" och att de utsatt honom för flera utpressningsförsök. Agenten menade att personerna krävt honom på "en stor summa pengar" för att inte inleda smutskastningen och att hotet verkställts genom GP och Fotbollskanalens granskning.

Annons

Snapchatagenten polisanmälde de påstådda utpressningsförsöken men utredningen lades sedan ner på grund av otillräckliga bevis. Därefter presenterade Fotbollskanalen och GP vidden av anklagelserna för Snapchatagenten som riktats mot honom för första gången, inför publicering av granskningen. Via sitt ombud bad agenten att få en helg på sig för att svara på frågorna. 

Samma helg utsattes han för ett nytt utpressningsförsök, hävdade han. Och enligt polisen kompletterades det nedlagda ärendet också den helgen. De nya uppgifterna som lämnades in gjorde att polisen öppnade förundersökningen igen - för att bedöma upplysningarna på nytt.

Nu har polisen landat i ett beslut kring utredningen. Den 17 augusti bestämde man sig för att lägga ner förundersökningen igen, uppger polisen.

Snapchatagenten har nämligen inte gått att nå för polisen. Trots ett stort antal försök till kontakt har han, efter att Fotbollskanalen och GP publicerat sin granskning, inte velat bidra till utredningen som han själv initierade.

Annons

- Det är svårt för oss att driva en förundersökning om vi inte har underlag för att komma vidare. Det är där den största problematiken har varit, säger polisens utredare Patrik Nordgren och fortsätter:

- Får man inte tag på personen via telefon, via mejl, eller som i mitt fall då jag även har varit ute och sökt på plats och lämnat brev är det svårt. När man inte får någon återkoppling överhuvudtaget har vi ingen möjlighet att komma framåt i förundersökningen. 

Patrik Nordgren på polisen berättar vidare att han har försökt att nå Snapchatagenten varje dag i en månads tid. 

- Givetvis tar det fokus från andra utredningar och andra målsäganden när man behöver göra det jobbet. Det är synd, för andra ärenden blir lidande som läggs på växande högar. När det rör sig om en person som har engagerat sig och sökt kontakt med svensk polis är det minsta man kan kräva att personen svarar.

Annons
Publicerad 2023-09-08 kl 13:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto