Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson medger - "ger bort" sin röst i Fifa:s prestigepris: "Helt ointresserad"

Sverige (herr)

Janne Andersson röstade på Lionel Messi i The Best.
Men det var inte förbundskaptenen själv som valde argentinaren.
- Jag ger Peter Wettergren lappen, säger han i Lundhs Podcast.

Foto: Bildbyrån.

Att Janne Andersson inte är ett fan av individuella priset är vida känt.

Det är till och med så att förbundskaptenen vägrar att besluta sig för vem han ska lägga sin röst på i Fifas The Best. Det uppdraget får assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

- Jag är helt ointresserad av det. Det är Peter Wettergren som får rösta, sedan skriver jag under det. Jag tycker inte om de individuella de priserna, säger Andersson i Lundhs podcast.  

Du är egentligen inte med?
- Jag skriver på. Jag ger Peter lappen, så får han tänka, sedan får han säga det, då brukar jag hålla med och så skriver jag det.

ANNONS

Så fastän du säger att du ena sekunden är en av tio så visar det sig att du ändå kör sarg ut?
- Med Fifa ja, men inte i Sverige. Som en av Fifa:s förbundskaptener där jag ska tycka och tänka på vem som har varit bra ute i världen, det är jag ganska ointresserad av.

Det får Wettergren sköta?
- Det får han sköta.

Gör han det bra?
- Han gör det bra. Vi brukar vara överens om det mesta. Eller nej, vi brukar inte alls vara överens om det mesta, men just där brukar jag hålla med honom.

Publicerad 2023-03-17 kl 06:30

Fakta

386 - Janne Andersson

Avsnitt 386 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Förbundskaptenen talar om kommande EM-kvalets utmaningar, om betydelsen av segrar i träningsmatcher, om hur Sverige ska spela, om varför han inte försökt övertala Pontus Jansson, om att tappa Tahirovic, om att ta ner listan på 100 spelare till 25 som ska tas ut och om varför han vill se en hel och frisk Zlatan i landslaget.

Dessutom berättar Andersson om det tunga 2022, om ilskan mot Idrottsgalans hån, om att de som kommer fram till honom bara är stöttande, om varför svensk fotboll behöver VAR, om att vi måste ha mer debatt, om att nu borde fler åka till Qatar, om regnbågsbindel, om varför landslaget stängt mot media och om att låta Peter Wettergren rösta i Fifa-priset.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto