Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Johnsson vill till större klubb – men frustrerad: ”Svårare för målvakter”

Ligue 1

I somras nobbade Kalle Johnsson en nykomling i La Liga.
Landslagsmålvakten hoppas på ett karriärkliv i sommar – men vet att det är svårt.
- Drömmen är England eller Tyskland, men jag stänger inga dörrar för att gå till en större klubb i Frankrike, säger han till podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Landslagets Kalle Johnsson är inne på tredje säsongen i franska Guinggamp och har under åren i Ligue 1 fått beröm. Men den tidigare Halmstad-målvakten vet att det inte är lätt att hitta en ny klubb för målvakter där det bara är en plats att slåss om.

- Så är det. Jag hade gärna velat lämna nu i somras. Jag tyckte dock inte att det fanns något riktigt, säger Kalle Johnson i podcasten Lundh.

Vad hade du att ta ställning till?
- Det var någon La Liga-nykomling som ploppade upp, men jag kände att jag ville ta ett steg i rätt riktning för mig. Jag känner att jag är bekväm i klubben nu, de vet var de har mig och jag vet var jag har dem. Familjen trivs bra, och då sade vi att det var bättre att vi stannar ett år och försöker göra det så bra som möjligt och förhoppningsvis kunna lämna i nästa sommarfönster.

Annons

Du utesluter att flytta i januari?
- Det ska mycket till om det ska hända något i januari. Det vore om det blir någon skada på en målvakt i den klubben som skulle vara intresserad av just mig. Men det är som du säger, det är svårt för målvakter.

Kan det vara lite frustrerande?
- Ja. Ibland blir det så. Man vill ju gärna ha fler val att bolla med. Både i förhandlingssituationer och beroende vilken klubb det är som kan vara bra för mig. Jag hoppas att jag får vara frisk och kry och göra bra insatser och förhoppningsvis kunna ta nästa kliv i sommar.

Vad vore ett bra steg från Guingamp?
- Jag hade gärna testat på att spela i Europa League eller något sådant, en lite större klubb som ligger i toppen av tabellen. Det kan även vara en mindre liga. Men man vill spela så högt som möjligt också. Drömmen är England eller Tyskland, men jag stänger inga dörrar för att gå till en större klubb i Frankrike. Nu vet jag hur ligan fungerar där med arenor och allt. Men jag vet att man oftast inte har så mycket att välja på, så jag fantiserar inte så mycket.

Annons

Kalle Johnsson vet att spel i klubblaget styr möjligheterna att vara med i landslaget och det är ytterligare en faktor att väga in för honom:

- Det gäller att göra rätt val med klubblagsval och sådant. Du måste hela tiden få speltid. Det är i alla fall så jag har resonerat när jag ska byta klubb, att de ska tro på mig. För om jag inte spelar kan man inte bli uttagen i landslaget.

Fakta

210 - Karl-Johan Johnsson

Avsnitt 210 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Kalle Johnsson. Landslagsmålvakten talar om vad som krävs för att ta över efter Robin Olsen, om att rivalen Olsen kunde delat Guldbollen med Nilsson Lindelöf, om att klubblagsvalet styr landslagskarriären och om relationen till Janne Andersson som gav honom det första A-kontraktet.

Målvakten berättar om tillvaron i lilla Guingamp som är likt Frankrikes Mjällby, om den fysiskt tuffa fotboll i franska ligan, om att spela i ojämna Ligue 1 där Paris SG tokdominerar, om drömmen att komma till England, om att han ville flytta redan i somras, om att en januariflytt är svår och om den tunga tiden i Holland och omstarten i Danmark.

Den tidigare HBK-målvakten talar om att han inte ens var målvakt när Halmstad värvade honom som ung talang, om fördelen han har av att ha varit utespelare, om att han inte kunde drömma om att kunna leva på sin fotboll och att han ser upp till De Gea och Ederson.

Publicerad 2018-11-19 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto