Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Källström: ”Petningen förändrade min och Hamréns relation”

Kim Källström petades överraskande från Erik Hamréns trupp till landskampen mot Norge i augusti 2013. En petning som hade påverkan på förhållandet till Hamrén.
- Det är klart att den typen av händelser förändrar ens relation, när det blir en regelrätt petning, säger Källström i podden Lundh.

Det var en mycket omdiskuterad petning när den tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén valde att lämna Kim Källström utanför truppen till landskampen mot Norge i augusti 2013. Mittfältaren hade varit given i Hamréns startelva, men efter bristande speltid i Spartak Moskva petades Källström.

34-åringen berättar i podcasten Lundh att petningen hade en påverkan på hans relation med Erik Hamrén.

- Det är klart att den typen av händelser förändrar ens relation, när det blir en regelrätt petning. Det är en del av spelet, det är något man alltid måste acceptera. Det har hänt större spelare än mig, och det kommer hända större spelare än mig, det händer varje vecka. Men det är klart att allt som händer påverkar ens relation, säger Källström.

När du sedan kom tillbaka till en landslagssamling igen verkade du rätt irriterad. Är det korrekt, eller var det mer ett revanschsug?
- Det var nog mer ett revanschsug. Jag har alltid haft inställningen att man ska jobba lite hårdare när det går emot en. Varje gång det går emot så tränar jag lite mer. Jag stänger in mig och försöker träna hårdare, och kommer lite tidigare till träningen. Det har varit min reaktion.

Erik Hamrén hörde av sig och berättade om beslutet att peta Källström, vilket mittfältaren uppskattade.

- Ja, jag tycker att man absolut måste höra av sig, och det gjorde Erik. Sedan gillade jag inte förklaringen. Men det spelar inte så stor roll vad han säger.

Vad var det för förklaring? Det var inte fettprocenten?
- Nej nej, där klarade jag mig (skratt). Det var väl att han hade en känsla av att han tyckte att de andra var bättre. Och det är fair. Det är egentligen den enda förklaringen jag tycker att man kan komma med, att ”jag är tränare, jag bestämmer och jag tycker att de andra är bättre”, och det är helt okej. Det sköttes jättebra, men samtidigt spelar det ingen roll, det gör ont i en ändå. Sedan blir det ”vad händer nu?”. Men då kände jag bara att antingen så lägger jag ner det, går ut och grinar och säger att det här skiter jag i nu, det är orättvist, eller så stänger jag in mig och säger ingenting. Att prata med media var jag ju tvungen till när jag kom tillbaka, men jag försökte hålla den lägsta profil som jag kunde och träna hårt. Då kände jag att jag skulle komma tillbaka och ta tillbaka platsen.

Kim Källström har varit inblandad i en annan uppmärksammad petning. Det var när Lars Lagerbäck valde att spela med Anders Svensson för att han menade att Källström passade sämre på regntunga planer.

- Jag är ju uppvuxen i Sverige, det regnar i Göteborg. Det kändes konstigt. Där kan jag tycka att det är bättre att bara säga ”jag tycker att han är bättre än dig”. Säger han det, vad ska jag svara på det som spelare? Men jag kommer ihåg det. Samtidigt blir det en rolig story så här i efterhand, att det kommer upp när vi sitter och diskuterar.

Bad han om ursäkt?
- Nej, det har han inte gjort. Men samtidigt, nu är det gammal skåpmat.

- När de sa att det skulle bli tak på Friends Arena kan jag säga att ingen var gladare än jag. Det var ju fantastiskt när de sa att det aldrig mer kommer regna när vi spelar hemma. Det var skönt. Men det var tufft, det var en stor match, och som Sverige spelade den matchen hade det varit häftigt att vara med.

- Sedan kommer det en ny match, och då är det glömt på något sätt. Det är en lite rolig klassiker, en anekdot man kommer bära med sig för alltid.

127 - Kim Källström, del 2

Avsnitt 127 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Källström och det är del två av intervjun, del ett finns via denna länk.

I den andra delen av poddintervjun talar Kim Källström om sin landslagskarriär, om relationerna med förbundskaptenerna, om hur han hanterade petningar, om kritiken mot Hamrén och berättar om vad han anser är det största han åstadkom i landslaget. Dessutom om mästerskapen, känslorna efter stora segrar, vad han kommer att sakna mest när han slutat i Blågult och att han gillar den kollektiva känslan som kommer från landslaget i dag. Naturligtvis talar han om relationen med Zlatan Ibrahimovic, om superstjärnans givna makt i landslaget, om hur konflikterna hanterades och hur det var med Zlatans sågning om att Kim hade spelat för mycket vänsterback. Givetvis talar Kim Källström om sin nya karriär som tv-expert i Kanal 5, om att allt beröm överraskat honom, om att det inte är svårt att bedöma gamla lagkompisar och att det kanske är ett lagom uppdrag när han slutar spela fotboll helt.

Publicerad 2016-12-08 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons