POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Olsen om raketkarriären: "Var riktigt nära att lägga av"

Från division 5 2010 till SM-guld och Champions League med Malmö FF 2014.
Det gick undan för Robin Olsen, som kunde ha slutat med fotbollen innan raketutvecklingen började.
- Det var nära, det var riktigt nära, säger Olsen i podcasten Lundh.

2017 är Robin Olsen given förstemålvakt i det svenska landslaget och i FC Köpenhamn. Men man behöver inte backa alltför många år för att komma till en helt annan situation för 27-åringen.

2010 spelade Olsen i division 5 i Bunkeflo FF, och redan 2008 - när målvakten var i Limhamn Bunkeflo - kunde karriären ha varit slut.

- Det var nära, det var riktigt nära. Jag tror att det var 2008 som jag skadade knät och får inte riktigt ordning på det på ett helt år egentligen och där jag har lite tjafs med klubben, säger målvakten.

- Där jag hade min åsikt om att de inte behandlade mig… De behandlade mig bra, jag fick ju rehab och sådant men det var smågrejer som jag tyckte kunde förbättras och de tyckte en annan grej. Då sa jag att jag ville ha fokus på att få rätt på knäet och sedan får vi se vad som händer. Sen drog det ut på tiden och då hade vi tjafsat en hel del och då sa jag väl att vi lägger ner detta. Alltså jag ville inte spela mer då jag då hade tillbringat nästan sju månader med rehab på sjukhuset så jag var ju aldrig nere på idrottsplatsen heller. Det kändes som att jag bara skulle få ordning på knät och sen får vi se vad som händer. Sen fick jag ordning på knät…

Vad var det för knäskada?
- Det var en menisk men så sydde de menisken och då fick jag bakslag två gånger, så jag fick börja om från rehaben igen. Det var tufft, det var ju första riktiga skadan jag har haft och några veckor innan det hade jag varit nere i Bayern Munchen och tränat, genom Janne Möller, som gick jättebra och jag fick börja spela i division 1 med LB07 och så kom den skadan. Så då var det väl att jag sa att jag lägger av, eller jag slutar. Vi hade kontrakt men jag var inte spelduglig så jag ville inte ens ha det kontraktet där. Då träffade jag Bunkeflo FF:s tränare i division 5 då han då bara säger att jag kunde komma ner och träna där. Då hade jag några barndomsvänner i det laget och då tänkte jag bara att det kunde vara kul att komma ner och köra lite igen, säger Olsen

När erbjudandet kom hade målvakten egentligen tänkt lägga ner sin elitsatsning.

- Ja, men lite så var det ju! Alltså jag var ju inte helt färdig i knät och jag behandlades inte väl av klubben enligt mitt tycke och å var det väl bara en sak att göra och det var att lägga av med fotbollen… tills han då kommer och säger att, kom ner här och träna. Du har dina vänner här och det är div 5. Du kommer och tränar när du vill och lite så var det.

I division 5-laget hittade Olsen tillbaka till glädjen med fotbollen. Och därifrån gick det snabbt. Efter en säsong i IFK Klagshamn 2011 så värvades han till Malmö FF inför säsongen 2012.

- Det gick ju fort för mig också. Kanske lite för fort för att hinna tänka vad som hade hänt. Sista matchen i Klagshamn visste jag att jag var klar för Malmö, den matchen var speciell för att det hade gått väldigt fort och nu helt plötsligt är det här sista matchen här, sen ska jag upp till den stora spelarna. Det var en fantastisk känsla, säger Olsen.

2014 sålde Malmö FF Johan Dahlin och Olsen tog då över som förstemålvakt. Under den första säsongen som ordinarie blev det SM-guld och Champions League-spel för 27-åringen.

FAKTA

142 - Robin Olsen

Avsnitt 142 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Robin Olsen. Landslagsmålvakten berättar om vägen från division 5 till VM-kval på sex år, om att ta över efter Andreas Isaksson, om tron på att nå VM i Ryssland, om hur man går vidare efter en tabbe och varför han valde Sverige trots danskt pass. Dessutom talar Olsen om hur han utvecklats i FC Köpenhamn, om hur det är att vara målvakt i ett lag som oftast dominerar, om vilka målvakter som imponerar på honom, om den speciella känslan att höra Champions League-hymnen och varför han drömmer om spel i Tyskland och England. Naturligtvis talar Olsen om den makalösa resan i Malmö FF, om framgångarna under Åge Hareide, om relationen med klubben i dag och om att han förstår MFF-supportrarnas reaktion efter valet av FCK men att de också bör förstå hans relation med den danska storklubben där han ofta varit och sett matcher som liten.

Publicerad 2017-03-22 kl 15:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå